Nigeria: Nu s-a plătit nicio răscumpărare pentru eliberarea inginerului român răpit (poliție)

Nigeria: Nu s-a plătit nicio răscumpărare pentru eliberarea inginerului român răpit (poliție)

Nu a fost plătită nicio răscumpărare pentru eliberarea, în urmă cu două zile, a inginerului român care a fost răpit în Delta Nigerului, regiune bogată în petrol din Nigeria, a anunțat vineri poliția locală, potrivit Reuters.

Sursa foto: www.nigeriainfo.fm

Bărbatul, care lucra pentru firma de construcții Dextron Nigeria Ltd, a fost răpit luni de bărbați înarmați în zona Owa Oyibo.

Celestina Kalu, purtătoare de cuvânt a poliției din statul Delta, a spus că românul a fost salvat împreună cu un coleg a cărui naționalitate nu a fost dezvăluită.

"Au fost salvați în urmă cu două zile pe drumul dintre Urhonigbe și Abraka (...) Nu a fost plătită nicio răscumpărare. Nu a fost arestat nimeni", a spus Celestina Kalu.

Răpirile sunt dese în această regiune săracă, afectată de atacuri ale militanților asupra instalațiilor de petrol și gaz și de încălcări frecvente ale legii de la începutul acestui an.

Militanții susțin că luptă pentru o cotă mai mare din încasările din petrol pentru această regiune, unde se află cea mai mare parte a producției de petrol din Nigeria.

Ministerul Afacerilor Externe român a anunțat miercuri că cetățeanul român răpit în Nigeria pe 10 octombrie a fost eliberat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Așa o fi?