Ninel Cercel i-a cerut șefului CZM Brașov să demisioneze la fel ca Ponta după Colectiv (surse)

Ninel Cercel i-a cerut șefului CZM Brașov să demisioneze la fel ca Ponta după Colectiv (surse)

Ninel Cercel i-a cerut șefului Centrului Zonal de Marfă (CZM) Brașov să-și dea demisia, chiar dacă nu se consideră vinovat de incidentul din Stația CFR Comarnic cu trenul de marfă care transporta azotat de amoniu, la fel cum a demisionat și premierul Victor Ponta după tragedia de la Colectiv, potrivit informațiilor cuprinse în motivarea deciziei prin care instanța a dispus punerea sub control judiciar a fostului secretar de stat de la Ministerului Transportului.

Sursa foto: facebook.com/ isu.prahova.situatiideurgenta

"Știi ceva? Guvernul Ponta a fost de vină cu ceva la Colectiv? Și-a plecat. Și?", i-a spus Ninel Cercel interlocutorului său, care a înregistrat conversația, potrivit documentului citat.

În cadrul aceleiași discuții, care a avut loc la Ploiești, Ninel Cercel a susținut că este nevoie de niște demisii și pentru că incidentul din stația CFR Comarnic a fost intens mediatizat, folosind expresia "presa ne ridică, presa ne coboară".

Procurorii au arătat însă că, deși incidentul a fost mediatizat inclusiv prin reportaje televizate, fiind prezentat ca "un posibil al doilea Colectiv", conducerea Ministerului Transporturilor și cea a companiei CFR Marfă SA nu l-au tratat inițial ca pe un eveniment grav. Abia după ora 19,00, când la principalele jurnale de știri evenimentul a fost prezentat ca unul cu risc de pericol ridicat, conducerile celor două instituții s-au sesizat, iar pe pagina de internet oficială a Ministerului Transporturilor s-a dat un comunicat după ora 20,00.

Magistrații Tribunalului Brașov au respins, pe 10 noiembrie, propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Ninel Cercel, dispunând măsura controlului judiciar.

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat anterior pe Ninel Cercel din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

Procurorii DNA au dispus, pe 10 noiembrie, reținerea lui Ninel Cercel cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj, după ce acesta ar fi acționat pentru îndepărtarea din funcție a managerului CZM Brașov, astfel încât societăți private de transport să obțină, în detrimentul CFR Marfă, contractul avut de compania de stat cu Azomureș SA.

Potrivit DNA, Ninel Cercel ar fi folosit ca pretext pentru schimbarea șefului CZM Brașov incendiul produs pe 31 octombrie la un tren de marfă care transporta azotat de amoniu, deși incidentul nu a avut loc pe raza teritorială de responsabilitate a acestuia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…