Nistor Călin: Trebuie făcut curat şi în DNA

Nistor Călin: Trebuie făcut curat şi în DNA

Procurorul şef adjunct din DNA Nistor Călin a declarat, vineri seară, că trebuie făcut "curat "şi în Direcţia Naţională Anticorupţie, iar ca măsuri a enumerat evaluarea urgentă a personalului şi analizarea cauzelor în care s-au dispus achitări.


"Trebuie făcută o evaluare urgentă a personalului, identificate, analizate aceste cauze în care s-au dispus achitări de către instanţele de judecată. (...) Trebuie făcut curat şi în DNA", a afirmat Călin, la B1 TV, referitor la cum vede recredibilizarea DNA, ce măsuri ar lua şi dacă trebuie făcut "curat" în instituţie.

Despre aducerea unor anchetatori buni, el a spus că tot timpul ar trebui aduşi numai procurori buni.

"Presupun că tot timpul au fost aduşi pe criterii profesionale procurorii. (...) Am participat la interviuri privind selecţia multor procurori şi unii au confirmat", a răspuns adjunctul DNA, întrebat în legătură cu selectarea acestora pe criterii profesionale şi nu "aduşi de SRI sau prin alte prietenii".

El a arătat că interviul sau orice altă formă a concursului nu reprezintă o metodă infailibilă. "Poţi scăpa tot timpul şi procurori mai puţini pregătiţi", a explicat el.

Nistor Călin a precizat că după, noua lege, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va organiza selecţia pentru procurorii DNA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...