Niveluri periculoase de droguri, descoperite în râul care traversează locul unde se desfăşoară Festivalul Glastonbury

Niveluri periculoase de droguri, descoperite în râul care traversează locul unde se desfăşoară Festivalul Glastonbury

Niveluri periculoase de droguri au fost descoperite în râul care traversează locul unde se desfăşoară Festivalul Glastonbury, au declarat oamenii de ştiinţă, potrivit DPA.

Cercetătorii au descoperit că în timpul festivalului, nivelurile de MDMA şi de cocaină din apă era atât de mari încât puteau afecta viaţa sălbatică în aval, inclusiv o populaţie rară de anghile.

Experţii îndeamnă acum petrecăreţii să folosească toalete oficiale furnizate de organizatori, deoarece se crede că drogurile pot ajunge în râurile din apropiere ca urmare a urinatului în public.

Dan Aberg, masterand la Şcoala de Ştiinţe Naturale a Universităţii Bangor şi Dr. Daniel Chaplin de la Centrul de Biotehnologie a Mediului (CEB) au măsurat nivelurile de droguri din râu înainte, în timpul şi după Festivalul Glastonbury, organizat ultima dată în 2019.

Probele au fost prelevate din râul Whitelake, atât în amonte cât şi în aval de locaţia festivalului.

Potrivit studiului celor doi, concentraţiile de MDMA au crescut de patru ori în săptămâna ce a urmat festivalului.

De asemenea, au descoperit aceştia, concentraţiile de cocaină au crescut la niveluri care pot afecta ciclul de viaţă al anghilelor europene, o specie protejată.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria