NO Brexit! „Nu cred că Marea Britanie va activa Articolul 50!”

NO Brexit! „Nu cred că Marea Britanie va activa Articolul 50!”

Marea Britanie ar putea sa nu declanseze "niciodata" procedurile de iesire din Uniunea Europeana, in ciuda referendumului de joia trecuta, a afirmat duminica un diplomat european, sub protectia anonimatului. "Sentimentul meu personal este ca nu vor notifica niciodata UE in legatura cu intentia lor de a parasi Uniunea", sustine diplomatul european, citat de AFP.

"Ne dorim ca Londra sa declanseze Articolul 50. Cum insa noi nu putem sa ii fortam, ma astept ca ei sa isi ia timp pentru asta. Si nu este exclus - este sentimentul meu personal - ca ar putea sa nu o faca niciodata", a mai afirmat sursa citata.

Cele sase tari membre fondatoare ale Uniunii Europene, inclusiv Germania si Franta, vor face presiuni pentru ca negocierile cu Marea Britanie privind iesirea din UE sa inceapa cat mai curand posibil, au afirmat ministrii de externe reuniti sambata la Berlin.

"Acest proces trebuie sa inceapa cat mai curand cu putinta, sa nu ramanem incurcati", a spus ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, la o intalnire cu colegii lui din Franta, Belgia, Luxemburg, Italia si Olanda.

"Vom incepe acest proces imediat, asta trebuie sa fie clar - poporul britanic si-a exprimat optiunea", a spus si seful diplomatiei franceze Jean-Marc Ayrault. "Si celelalte 27 de state membre UE trebuie sa fie respectate", a declarat el, adaugand ca nu este acceptabil ca Marea Britanie sa desfasoare un joc de-a soarecele si pisica.

Uniunea Europeana nu va face Marii Britanii noi oferte pentru a ramane in blocul comunitar si nu poate fi "jumatate de partener", a declarat duminica vice-cancelarul german Sigmar Gabriel, la o zi dupa ce cancelarul german Angela Merkel ceruse sambata "negocieri lucide", fara graba, cu "partenerul apropiat" Marea Britanie asupra iesirii din UE.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa