Noi amănunte/Ioan Crișan, ucis de o bombă cu suflu direcționat

Noi amănunte/Ioan Crișan, ucis de o bombă cu suflu direcționat

Specialiștii care au analizat bomba folosită pentru lichidarea omului afaceri Ioan Crișan, din Arad, au ajuns la concluzia că dispozitivul exploziv a fost gândit în așa fel încât să nu-i dea nicio șansă șoferului, dar, în același timp, să reducă șansele producerii unor victime colaterale. În acest sens, persoana care a construit bomba a calculat precis direcția suflului provocat de explozie.

Anchetatorii care încearcă să afle cine este l-a asasinat pe afaceristul arădean Ioan Crișan au analizat dispozitivul exploziv folosit din imaginile surprinse de camerele de supraveghere. ca urmare, surse judiciare au afirmat, pentru Gândul, că a fost vorba despre o bombă realizată de un profesionist, care deține cunoștințe pirotehnice solide. Cel care realizat dispozitivul exploziv l-a construit în așa fel încât suflul să fie direcționat în sus.

Astfel, a obținut o bombă care nu i-a dat nicio șansă șoferului, canalizându-și toatî forța către plafonul mașinii. „A fost o bombă cu suflu direcționat. Se folosesc pentru a suprima viața țintei fără să facă, pe cât posibil, victime colaterale”, au explicat sursele citate. În plus, sursele citate au menționat că asemenea dispozitive, cu suflu direcționat, se folosesc, în mod uzual, în zonele de conflict din Afganistan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…