Noi cifre fabricate de Pieleanu la comanda PSD: Geoană, Ciucă și Rafila, primii în topul încrederii / PSD ar fi ajuns la 35%, iar AUR este în cădere liberă

Noi cifre fabricate de Pieleanu la comanda PSD: Geoană, Ciucă și Rafila, primii în topul încrederii / PSD ar fi ajuns la 35%, iar AUR este în cădere liberă

Potrivit ultimului sondaj comandat de PSD, Alexandru Rafila, Mircea Geoană și Nicolae Ciucă se află la egalitate în topul încrederii românilor, cu 34%. La polul opus este președintele PNL, Florin Cîțu, cotat cu doar 6% încredere a electoratului.

În ceea ce privește opțiunea pentru partidele politice, sondajul arată:

  • PSD - 35%
  • PNL - 16%
  • AUR - 15%
  • USR - 12%

Tot sondajul PSD arată că 51% dintre români cred că Guvernul a gestionat bine criza refugiaţilor, în timp ce 19% spun că Executivul s-a descurcat prost.

VEZI AICI SONDAJUL COMPLET

Cu toate acestea, 63% dintre cei chestionați se opun unui posibil sprijin militar oferit de România vecinilor ucraineni şi doar 18% ar fi de acord.

Sondajul a fost realizat de institutul Avangarde, la comanda PSD, în perioada 22-29 martie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.

În ultimul sondaj comandat de PSD și făcut public în ianuarie, ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, conducea în topul încrederii cu 39%, fiind urmat de premierul Nicolae Ciucă (PNL) - 30% , Marcel Ciolacu (PSD) - 30% și Gabriela Firea (PSD) - 29%.

PSD era creditat cu 35% în intenția de vot, AUR avea o cotă electorală de 18%, PNL de 16% și USR de 12%.

Președintele Klaus Iohannis avea un procent de 20%, iar George Simion de la AUR era cotat cu o încredere de 18%. La polul opus se afla tot șeful PNL, Florin Cîțu, cu doar 8% în preferințele celor chestionați, pe picior de egaliate cu fostul șef al PSD, Liviu Dragnea.

Un alt sondaj efectuat de această dată de INSCOP arăta că PSD conducea în clasamentul intenției de vot cu 32% (32,7% în februarie) iar PNL revenea pe locul 2 cu 19,9% (16,6% în februarie). AUR înregistra a scădere masivă în sondaje, aproape trei procente 18,9% (22,4% în februarie), iar USR stagna, înregistrând 10,8% din opțiuni (10,3% în februarie).


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria