Noi decizii privind focarul uriaș de coronavirus de la abatorul din Germania. Oficial: Nu plecați! Veți avea cel mai bun tratament!

Noi decizii privind focarul uriaș de coronavirus de la abatorul din Germania. Oficial: Nu plecați! Veți avea cel mai bun tratament!

Parlamentul regional al landului Renania de Nord-Westfalia a luat în urmă cu puțin timp decizii privind ca răspuns la noul focar de coronavirus care afectează peste 1.300 de lucrători într-un abator, jumătate fiind români. În zonă vor fi trimise echipe de testare, iar lucrătorii au fost rugați să nu părăsească țara, scrie Digi24 .

UPDATE 16.40. Premierul landului Armin Laschet a decis, în urma întâlnirii de duminică a celulei de criză, să trimită echipe mobile de testare pentru locuitorii din regiunea abatorului.

Vor fi 40 de echipe cu angajați DSP, voluntari Crucea Roșie, polițiști, dar și  translatori pentru a facilita dialogul cu lucrătorii străini.

El a spus că este risc enorm de contagiune, dar a decis să nu instituie carantina pentru orașele unde locuiesc acum angajații abatorului.

Armin Laschet a făcut un apel către angajații străini de la abator, să nu părăsească țara, să aibă răbdare să fie testați și le-a dat asigurări că vor primi cel mai bune tratament în spitalele din Germania.

Apelul vine după ce 17 români au fugit din carantină.

Inițial, Armin Laschet nu a exclus în mod expres recurgerea la impunerea unei izolări regionale ca răspuns la focarul de coronavirus din oraşul Rheda-Wiedenbrueck.

Toţi lucrătorii de la abator sunt în prezent în carantină, dar este posibil ca măsura să nu fie suficientă, deoarece lucrătorii şi-ar fi putut infecta prietenii şi familia, care la rândul lor ar fi putut să o răspândească altor persoane cu care au venit în contact, spunea el.

Testele efectuate pentru depistarea virusului la cei 6.500 de lucrători de la abatorul din Toennies continuă duminică. Până în prezent, 1.029 au fost testaţi pozitiv.

Renania de Nord Westfalia a fost unul dintre primele landuri grav lovite de epidemia de coronavirus. Laschet a fost unul dintre responsabilii germani care au pledat viguros pentru relaxarea măsurilor de restricţie impuse din cauza COVID-19.

În urmă cu câteva zile însă, Armin Laschet susținea că românii și bulgarii ar fi vinovați de răspândirea noului coronavirus în regiunea sa, dar apoi a revenit asupra declarației. 

În toată Germania, Institutul Robert Koch - centrul de luptă împotriva bolilor- a înregistrat 687 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat numărul total de cazuri de persoane depistate pozitiv la 189.822.

Până în prezent în Germania au fost înregistrate 8.880 de decese din cauza COVID-19, potrivit institutului. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

4 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf

5 Foarte interesant!