Noi detalii din trecutul lui Dragnea, partea a doua. Ce avere avea în 1997

Recorder.ro: Noi detalii din trecutul lui Dragnea, partea a doua. Ce avere avea în 1997.

„Liviu Dragnea devine cel dintâi președinte al Comisiei Anticorupție de la nivelul județului Teleorman. Coaliția CDR-PD promisese – și iată că se ținea de cuvânt – să înființeze astfel de comisii la nivelul fiecărui județ, pentru a respecta promisiunea din campania electorală: eradicarea totală a corupției din România.

Liviu Dragnea nu părea omul cel mai potrivit pentru asta: avea câteva firme, cumpărase hotelul din Turnu Măgurele, plănuia să mai cumpere și alte active și vorbea cam cu jumătate de gură despre lupta anticorupție. Într-un interviu luat la câteva zile după numirea sa ca prefect a fost nevoit să atingă și problema corupției din Teleorman: „Nu pot spune că într-un an de zile vom reuși să eradicăm corupția, dar în mod sigur se va instaura un climat mult mai sănătos de activitate“.

În 1997, la un an de la învestitură, Dragnea se arăta tot mai puțin încrezător în lupta anticorupție pe care ar fi trebuit s-o conducă: „Vreau să vă spun că nu această comisie județeană prinde corupții. Riscăm să o transformăm într-un birou de reclamații și sesizări fără legătură cu corupția. Se primesc foarte multe anonime care n-au niciun fundament. Vreau să propun să nu mai fie luate în considerație, pentru că paralizăm și Poliția, și Garda Financiară”.

În 1998, la doi ani de la învestitură, Dragnea abandonase de facto lupta sa împotriva fraudelor din bani publici și vacantase pentru eternitate scaunul de șef al Comisiei Anticorupție Teleorman: „Eu unul nu-i văd utilitatea. Singurul lucru bun este că șefii serviciilor publice se întâlnesc periodic și fac schimb de informații. Dacă o astfel de comisie ar beneficia de un cadru legal, care să o abiliteze să facă cercetări, să ia decizii, ar fi altceva. Dar așa…”, dezvăluie cei de la Recorder.ro.

Citiți materialul integral pe Recorder.ro.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

4 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă