Noi detalii din trecutul lui Dragnea, partea a doua. Ce avere avea în 1997

Noi detalii din trecutul lui Dragnea, partea a doua. Ce avere avea în 1997

Recorder.ro: Noi detalii din trecutul lui Dragnea, partea a doua. Ce avere avea în 1997.

„Liviu Dragnea devine cel dintâi președinte al Comisiei Anticorupție de la nivelul județului Teleorman. Coaliția CDR-PD promisese – și iată că se ținea de cuvânt – să înființeze astfel de comisii la nivelul fiecărui județ, pentru a respecta promisiunea din campania electorală: eradicarea totală a corupției din România.

Liviu Dragnea nu părea omul cel mai potrivit pentru asta: avea câteva firme, cumpărase hotelul din Turnu Măgurele, plănuia să mai cumpere și alte active și vorbea cam cu jumătate de gură despre lupta anticorupție. Într-un interviu luat la câteva zile după numirea sa ca prefect a fost nevoit să atingă și problema corupției din Teleorman: „Nu pot spune că într-un an de zile vom reuși să eradicăm corupția, dar în mod sigur se va instaura un climat mult mai sănătos de activitate“.

În 1997, la un an de la învestitură, Dragnea se arăta tot mai puțin încrezător în lupta anticorupție pe care ar fi trebuit s-o conducă: „Vreau să vă spun că nu această comisie județeană prinde corupții. Riscăm să o transformăm într-un birou de reclamații și sesizări fără legătură cu corupția. Se primesc foarte multe anonime care n-au niciun fundament. Vreau să propun să nu mai fie luate în considerație, pentru că paralizăm și Poliția, și Garda Financiară”.

În 1998, la doi ani de la învestitură, Dragnea abandonase de facto lupta sa împotriva fraudelor din bani publici și vacantase pentru eternitate scaunul de șef al Comisiei Anticorupție Teleorman: „Eu unul nu-i văd utilitatea. Singurul lucru bun este că șefii serviciilor publice se întâlnesc periodic și fac schimb de informații. Dacă o astfel de comisie ar beneficia de un cadru legal, care să o abiliteze să facă cercetări, să ia decizii, ar fi altceva. Dar așa…”, dezvăluie cei de la Recorder.ro.

Citiți materialul integral pe Recorder.ro.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente