Noi explozii la cartierul Flotei Mării Negre din Sevastopol VIDEO

Noi explozii la cartierul Flotei Mării Negre din Sevastopol VIDEO

Clipuri publicate pe rețele sociale surprind explozii izbucnite sâmbătă dimineață la sau în apropierea cartierului Flotei ruse la Marea Neagră din Crimeea ocupată.

Imagini cu un presupus atac cu drone asupra cartierului Flotei Mării Negre FOTO Captură Twitter

Clipuri publicate pe rețelele sociale surprind explozii izbucnite sâmbătă dimineață la sau în apropierea cartierului Flotei ruse la Marea Neagră din Crimeea ocupată.

Noi explozii au fost raportate vineri seară în Peninsula Crimeea după ce cu doar o zi în urmă alte incidente au fost raportate la Bolgorod, în Rusia, și la o bază aeriană din Crimeea.

Agențiile ruse RIA și Tass au relatat, citând un oficial din Crimeea, că apărarea antiaeriană rusă a fost declanșată în apropiere de portul Eupatoria, aflat lângă aerodromul Saki, aruncat în aer în urmă cu aproape două săptămâni, relatează Reuters.

O filmare publicată pe un website rusesc surprinde ceea ce pare a fi o rachetă sol-aer lovind o țintă. Reuters nu a putut confirma autenticitatea imaginilor.

Un oficial din Crimeea a declarat pentru agenția Tass că sistemul antiaerian rus a doborât șase drone ucrainene trimise spre localitatea Nova Kahova, situată la est de orașul Herson.

Cu doar o zi în urmă au avut loc explozii la un depozit de muniție în provincia rusă Belgorod.

„Un depozit de muniţii a luat foc în apropierea satului Timonovo”, la mai puţin de 50 km de graniţă, a declarat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov într-un comunicat, adăugând că nu s-au raportat victime.

Cel puțin patru explozii s-au produs și în apropierea bazei aeriene Belbek, la nord de Sevastopol, în Peninsula Crimeea.

De asemenea, apărarea antiaeriană a fost declanșată și la Kerci, unde începe podul ce leagă Crimeea de Rusia.

Ucraina a semnat de curând un contract pentru a avea acces sateliții radar performanți ICEYE, lider global, ce poate capta imagini ale Pământului în orice moment al zilei și în toate condițiile meteorologice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…