Noi imagini cu luptele din Bahmut: soldații ucraineni se adăpostesc în blocurile distruse VIDEO

Noi imagini cu luptele din Bahmut: soldații ucraineni se adăpostesc în blocurile distruse VIDEO

Noi imagini cu luptele sângeroase din orașul Bahmut au fost postate pe rețelele sociale. Cu toate că orașul este devastat, soldații ucraineni încearcă să îl apere de invadatorii ruși.

Lupte din apartamentele distruse din Bahmut FOTO captură video

Videoclipul postat pe canalul de Twitter NEXTA arată riscul la care sunt supuși soldații ucraineni, dar și amploarea distrugerilor. Ucrainenii luptă cu inamicii din apartamente distruse de bombardamente și se adăpostesc în spatele unor ziduri ciuruite de gloanțe.

Orașul Bahmut a devenit scena unor bătălii sângeroase, iar Ucraina nu ar trebui să încerce să-l apere cu orice preţ, ci să se concentreze mai mult pe pregătirea unei contraofensive majore , a estimat vineri un înalt responsabil american.

În prezent devastat în mare parte, oraşul cu 70.000 de locuitori înainte de război a devenit epicentrul luptelor din estul Ucrainei, cu tiruri masive de artilerie, înaintări lente şi pierderi ridicate de ambele părţi.

Totuşi, potrivit acestui înalt responsabil al administraţiei Joe Biden, prioritatea acordată luptelor de la Bahmut împiedică Ucraina în sarcina ei esenţială de a se pregăti pentru o ofensivă strategică împotriva ruşilor în sudul ţării în primăvară.

La Bahmut, cu cât luptele durează mai mult, cu atât situaţia ar putea juca în favoarea Rusiei care dispune de resurse mai importante de artilerie şi un avantaj numeric în ceea ce priveşte trupele, a justificat el, vorbind sub acoperirea anonimatului şi cerând să nu fie citat direct.

Distrugeri amsive în Bahmut / Foto: Arhivă

Distrugeri amsive în Bahmut / Foto: Arhivă

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

4 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”