Noi imagini cu momentul în care Hu Jintao este evacuat aparent silit de la Congresul Partidului Comunist Chinez VIDEO

Noi imagini cu momentul în care Hu Jintao este evacuat aparent silit de la Congresul Partidului Comunist Chinez VIDEO

Noi imagini video au apărut cu momentul în care fostul lider chinez Hu Jintao a fost ridicat de pe scaun și scos din sala în care s-a desfășurat săptămâna trecută Congresul Partidului Comunist Chinez (PCC), relatează BBC.

Hu Jintao, în centrul imaginii, înainte să fie evacuat de la Congresul PCC Captură YouTube

Noile imagini prezintă mai pe larg momentul evacuării lui Hu Jintao, care era încadrat la Congresul PCC de actualul lider al Chinei, Xi Jinping, și președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare, Li Zhanshu.

În imaginile distribuite pe rețele sociale se poate vedea cum Li Zhanshu ia dosarul din fața lui Hu Jintao și vorbește cu el. Aflat în dreapta lui Hu, Xi Jinping cheamă la un moment dat un bărbat și îi dă instrucțiuni, după care acesta din urmă încearcă să-l convingă pe fostul lider chinez să se ridice și să părăsească sala.

Acest moment surprinzător a generat speculații precum că Xi ar fi încercat astfel să-și arate puterea și ruptura față de era lui Hu. În același timp, agenția de presă China Nouă susține că Hu Jintao ar fi fost nevoit să plece din sală din cauza fragilității stării sale de sănătate.

Evacuarea lui Hu Jintao a avut loc cu o zi înainte de învestirea lui Xi pentru al treilea mandat de cinci ani la conducerea PCC și implicit a Chinei.

În opinia lui Deng Yuwen, fost editor al unui ziar al PCC, este vorba de o înscenare prin care Xi încearcă să lanseze avertismente la adresa altor oficiali chinezi. „Deși nu i-ar amenința puterea lui Xi, ar creea un impact psihologic asupra acelor oficiali”, a declarat Deng Yuwen, citat de BBC.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...