Noi numiri în echipa lui Trump: o adjunctă a consilierului pentru securitate națională și un consilier juridic prezidențial

Noi numiri în echipa lui Trump: o adjunctă a consilierului pentru securitate națională și un consilier juridic prezidențial

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, i-a cooptat, vineri, în echipa sa de la Casa Albă, pe Kathleen Troia (KT) McFarland, ca viitor adjunct al consilierului pentru securitate națională, și pe Donald McGahn, în poziția de consilier juridic al președintelui, informează agențiile internaționale de presă.

McFarland, în prezent analist de securitate pentru televiziunea Fox News, a lucrat în trei administrații republicane — Nixon (1969-1974), Ford (1974-1977) și Reagan (1981-1989) — dar și ca asistent, în anii 70, al lui Henry Kissinger.

Deoarece numirea sa nu necesită aprobarea Senatului, ea își va prelua oficial postul odată cu noul președinte, pe 20 ianuarie anul viitor, notează AFP.

Kathleen Troia (KT) McFarland va fi în subordinea generalului în rezervă Michael Flynn, ales anterior de Donald Trump să ocupe poziția de consilier pentru Securitate Națională, dar a cărui numire trebuie ratificată de Congres.

"Sunt mândru că KT a decis încă o dată să servească țara noastră și să se alăture echipei mele de securitate națională", a arătat Trump.

În ceea ce-l privește pe viitorul consilier juridic al președintelui, Donald F. McGahn, partener la una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume, acesta a deținut același rol și în campania electorală și își păstrează poziția inclusiv în echipa de tranziție prezidențială.

Reuters notează că McGahn ar putea fi însărcinat să descâlcească hățișul potențialelor conflicte de interes ale lui Trump, un mogul imobiliar cu proprietăți în toată lumea.

Numirile au fost făcute publice de echipa de tranziție prezidențială într-un comunicat din New York, unde își are sediul, în timp ce Trump se află încă în Florida, unde a celebrat în familie Ziua Recunoștinței, notează și EFE.

Pe de altă parte, echipa lui Trump a informat vineri că președintele ales a continuat seria convorbirilor telefonice cu diferiți lideri internaționali care l-au felicitat pentru câștigarea alegerilor.

Potrivit comunicatului, el a discutat între alții cu președintele Panamei, Juan Carlos Varela, și cu premierul Greciei, Alexis Tsipras.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...