NOII dumnezeii au semnat protocol și-l anunță pe președinte că merg împreună la consultări

NOII dumnezeii au semnat protocol și-l anunță pe președinte că merg împreună la consultări

Noii dumnezei, Dragnea si Tariceanu, au anuntat luni la Parlament ca au semnat protocolul de colaborare intre partide si ca vor propune un candidat unic pentru functia de premier.

Tariceanu a anuntat ca PSD si ALDE vor merge impreuna la consultarile convocate la Cotroceni, desi social-democratii au fost chemati de Klaus Iohannis miercuri, iar ALDE este programat sa mearga joi.

"Avand in vedere scorul obtinut de PSD persoana propusa va fi din partea PSD", a declarat Liviu Dragnea.

"Ii vom trimite presedintelui o scrisoare si textul protocolului si il vom informa ca mergem impreuna miercuri la ora 11.00", a precizat seful PSD.

"Intr-un timp rezonabil ne vom vedea si cu colegii de la UDMR sa discutam eventualitatea si oportunitatea unui protocol de sustinere parlamentara", a adaugat Dragnea.

"PSD si ALDE vor alcatui un program unic de guvernare prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale” se spune in protocolul de constituire a coalitiei de guvernare.

In document se prevede ca aceasta coalitie "va propune un candidat unic pentru functia de premier, desemnat de comun acord si va sustine, prin vot in Parlamentul Romaniei, un guvern de coalitie condus de acesta, a carui echipa guvernamentala va fi formata din ministri desemnati proportional de catre PSD si ALDE"”.

Presedintele Klaus Iohannis a stabilit programul de consultari cu partidele din noul Parlament, acestea fiind programate miercuri si joi, a declarat purtatorul de cuvant al Cotroceniului, Madalina Dobrovolschi.

"La ora 11:00, la Palatul Cotroceni, este invitata delegatia Partidului Social-Democrat. De la ora 12:30, vor fi aici, la Palatul Cotroceni, cei de la Partidul National Liberal. De la 14:00 vor fi negocieri cu USR. La ora 15:00, se vor desfasura consultari cu cei de la UDMR.

Vor continua aceste runde de consultari joi, 22 decembrie, cand la ora 11:00 este invitata la Palatul Cotroceni delegatia celor de la ALDE, la ora 12:00 PMP, iar aceste consultari se vor incheia la ora 13:00, cu cei care ii reprezinta pe minoritatile nationale alese in Parlament.

De asemenea, e important de subliniat faptul ca partidele reprezentate in Parlament sunt invitate la Palatul Cotroceni sa vina cu o delegatie de maxim cinci persoane", a spus sursa citata.

Intrebata despre faptul ca PSD si ALDE au fost invitate in zile diferite, Dobrovolschi a spus ca "nu este niciun fel de mister din acest punct de vedere. Stiti foarte bine cum se fac aceste consultari. Sunt invitate partidele reprezentate in Parlament in functie de numarul de mandate si, conform acestui numar, au fost impartite in doua zile, in asa fel incat sa existe timp pentru consultari in modul cel mai clar."




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”