Nord Stream 2: Lucrările au fost reluate după o fază de testare

Nord Stream 2: Lucrările au fost reluate după o fază de testare

Lucrările de construcţie la gazoductul Nord Stream 2 între Rusia şi Germania au fost reluate sâmbătă în apele daneze după o fază pregătitoare de aproape două săptămâni, a anunţat Nord Stream 2, relatează AFP.

Instalatorul rus de conducte Fortuna, ''care a început lucrările pe 24 ianuarie (...) a început, după teste reuşite, astăzi (sâmbătă) instalarea ţevilor'', a indicat compania într-un comunicat.

''Toate lucrările se desfăşoară în conformitate cu autorizaţiile primite'', se menţionează în comunicat.

La începutul lunii decembrie, lucrările pentru Nord Stream 2, un proiect în valoare de peste 9 miliarde de euro şi 1.200 de kilometri de legătură submarină, au fost reluate în apele germane, după ce au fost suspendate timp de aproape un an din cauza sancţiunilor americane.

Nord Stream a fost autorizat de autorităţile daneze să reia lucrările în apele sale, începând cu 15 ianuarie. Dar operatorul menţionase o fază ''pregătitoare'' înainte de reluarea lucrărilor, pe fondul incertitudinii legate de transferul de putere între fostul preşedinte american Donald Trump şi succesorul său Joe Biden.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...