Norvegia: Premierul Erna Solberg anunţă restricţii suplimentare pentru prevenirea unui nou val epidemic

Norvegia: Premierul Erna Solberg anunţă restricţii suplimentare pentru prevenirea unui nou val epidemic

Norvegia va impune restricţii suplimentare pentru a împiedica un nou val de infectări cu coronavirus, a anunţat duminică prim-ministrul Erna Solberg, informează Reuters şi AFP.

'Coronavirusul nu a luat vacanţă de Crăciun (...). Din nefericire, vedem deja semnele unui nou val. Numărul de cazuri creşte şi infecţia se răspândeşte în noi zone', a spus şefa guvernului, chemându-şi compatrioţii 'să ia o pauză de la viaţa socială timp de două săptămâni'.

Până la 18 ianuarie va fi interzis să se servească alcool în baruri şi restaurante, care rămân totuşi deschise, evenimentele private vor fi limitate la cinci persoane în spaţii închise, iar evenimentele private la 10 participanţi, în timp ce universităţile vor fi închise.

Decizia intervine după depistarea a cinci cazuri de COVID-19 legate de noua variantă a coronavirusului apărută în Marea Britanie şi mai contagioasă.

Până la 30 decembrie, Norvegia, ţară cu 5 milioane de locuitori şi una din cele mai reduse rate de contaminare din Europa, a raportat 48.278 de cazuri de infectare şi 436 de decese.

La mijlocul lui decembrie, Norvegia anunţase prelungirea până la 15 ianuarie a măsurilor sanitare.

Guvernul recomandă populaţiei să rămână acasă şi să-şi limiteze contactele sociale, impunând o carantină de 7 zile, însoţită de două teste negative, persoanelor care sosesc din afara ţării.

În zonele cu răspândire mai intensă a virusului au fost instituite restricţii locale.

La Oslo, de pildă, sălile de sport, teatrele şi cinematografele sunt închise, iar măştile sunt obligatorii în spaţiile publice închise.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...