Nou dosar ANRP; audieri la DNA privind retrocedări ilegale de terenuri

Nou dosar ANRP; audieri la DNA privind retrocedări ilegale de terenuri

Procurorii DNA au deschis un nou dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, joi fiind citați la audieri foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP pentru a li se aduce la cunoștință acuzațiile.

Prima care a venit la audieri a fost Ingrid Mocanu, fost vicepreședinte al ANRP și fostă consilieră a lui Gabriel Oprea.

Ingrid Mocanu a declarat că este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu supraevaluarea unui teren din centrul Bucureștiului, prejudiciul fiind de aproximativ un milion de euro.

"Dosarele acestea au ajuns modalități de a acoperi diverse rahaturi pe care le face DNA. Eu m-am săturat să merg în instanță și să explic că nu am luat niciun leu, niciodată, că nu cunosc pe nimeni dintre cei cărora le-am dat despăgubiri. M-am săturat. Eu o să fac plângeri penale și sesizări procurorilor care nu înțeleg să își facă treaba așa cum scrie în lege. (...) În 2008, valoarea terenului din centrul Bucureștiului era de 2 milioane de euro. (...) M-am săturat să aud la televizor că sunt o mafioată de la ANRP", a spus Ingrid Mocanu.

La sediul DNA s-a prezentat și fostul deputat Theodor Cătălin Nicolescu.

Tot joi sunt așteptați la audieri Ingrid Zaarour, fost președinte al ANRP, dar și alți foști membri din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...