Noua „chinezărie” nu-i sperie pe americani

Noua „chinezărie” nu-i sperie pe americani

Indiferent ce se va întâmpla cu noul bombardier invizibil cu rază lungă de acțiune al Chinei, cunoscut sub numele de Xi'an H-20, oficialii americani sunt încrezători că acesta nu se va ridica la înălțimea proiectelor militare americane, potrivit unui oficial din cadrul Defense Intelligence Agency (DIA).

,,Problema cu H-20 este că, atunci când te uiți efectiv la designul sistemului, probabil că nu este nici pe departe la fel de bun ca platformele LO [low observable] americane, în special cele mai avansate pe care le avem în curs de lansare", a declarat oficialul, vorbind sub protecția anonimatului, potrivit Breaking Defense.

,,S-au lovit de o mulțime de provocări în materie de proiectare tehnică, în ceea ce privește modul în care poți face ca această tehnică să funcționeze într-un mod similar cu, de exemplu, un B-2 sau un B-21", a adăugat oficialul.

Primul B-21 Raider al Forțelor Aeriene ale SUA a fost expus la Uzina 42 din Palmdale, California, unde Northrop Grumman construiește noua flotă de bombardiere stealth a SUA. Sursa foto: U.S. Air Force.

Este de aşteptat ca H-20 să fie răspunsul Beijingului la bombardierele americane precum noul B-21 Raider, deși se știu puține lucruri despre programul chinezesc, având în vedere caracterul confidențial pe care îl are orice proiect militar.

În martie, un oficial militar chinez ar fi declarat pentru ziarul de stat Hong Kong Commercial Daily că H-20 va fi prezentat în curând, deși calendarul nu este clar.

Deși nu au fost prezentate ca fiind o informare despre China, declaraţiilor oficialului din cadrul Defense Intelligence Agency (DIA) s-au axat aproape exclusiv pe amenințarea militară reprezentată de Beijing, pe care oficialii Pentagonului au numit-o “pacing challenge'' la adresa SUA.

China tratează cu foarte mare seriozitate tot ceea ce ţine de pregătirea tuturor nivelurilor societății pentru un conflict "prelungit" cu SUA, a declarat oficialul, subliniind că Beijingul înarmează în mod intenționat Armata Populară de Eliberare (PLA) pentru a exploata slăbiciunile militare americane.

Un punct cheie al modernizării militare în plină expansiune a Chinei este extinderea portofoliului său nuclear, Beijingul acumulând deja un arsenal operațional de 500 de focoase nucleare care, potrivit avertismentelor oficialilor americani, ar putea depăși 1.000 până în 2030.

Dar există îndoieli cu privire la unele elemente ale puterii militare reale a Chinei, având în vedere corupția generalizată care este destul de prezenţa la nivel militar, potrivit Bloomberg.

,,Cea mai mare, cred, provocare pentru partea chineză nu este de fapt atât de mult capacitatea sistemelor actuale, ci mai degrabă capacitatea personalului de a utiliza în mod eficient aceste sisteme", a spus oficialul american

Deși oficialii americani au subliniat în mod public că războiul cu China nu este nici inevitabil, nici iminent, Xi și "PCC [Partidul Comunist Chinez] aproape sigur" consideră că războiul este inevitabil, a declarat oficialul, adăugând că liderii PCC consideră că SUA ar fi cea care ar începe conflictul. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro