Noua Eră?/„Mă voi pișa pe altarele voastre!”

Noua Eră?/„Mă voi pișa pe altarele voastre!”

CEDO tocmai a condamnat Franța pentru că a îndrăznit, într-un ultim efort, să încerce să protejeze Biserica. Într-adevăr, ce idee să sancționezi o furie în plină adolescență retardată, care profanează altarul bisericii pariziene Madeleine și strigă topless.

Ghidul ideologic suprem al Europei a luat o decizie: vulgaritatea primitivă este maximul libertății de exprimare (și asta e tot ce a mai rămas din ea), mai ales atunci când permite distrugerea altarelor lumii vechi, a lumii umane. Postmodernismul nu are nevoie nici de religie, nici de oameni, are lăcașurile sale de cult (protejate) și indivizii săi, perfect pregătiți. Amin!

Profanarea bisericii Madeleine din Paris a avut loc în decembrie 2013, cu puțin timp înainte de Crăciun, când Eloïse Bouton a dat buzna topless cu o inscripție "Crăciunul este anulat!" în fața a o duzină de persoane și a unui cor în plină repetiție, scrie Reseau International .

"Cu câteva zile înainte de Crăciun, pe 20 decembrie 2013, Eloise Bouton a intrat topless în biserica Madeleine, în arondismentul 8 din Paris, și s-a așezat în fața altarului unde a simulat un avort folosind bucăți de ficat de vițel însângerat, presupus a simboliza un făt. Ea și-a încheiat "happening-ul" în stil Femen urinând în fața unei adunări interzise.

Preotul paroh a depus o plângere, iar în ianuarie Eloïse Bouton a fost plasată în arest preventiv. După cum notează CEDO:

"Doamna Bouton a explicat că a fost desemnată pentru Franța de către mișcarea Femen pentru a interveni într-un scenariu similar în alte țări, în același timp cu alte activiste Femen. Biserica Madeleine fusese aleasă în Franța "pentru simbolistica sa internațională". Anchetatorii au inclus în dosar o publicație de pe site-ul Femen-France cu fotografii cu titlul: "Crăciunul este anulat de la Vatican la Paris, Pe altarul bisericii Madeleine, Sfânta Maică Eloise l-a avortat pe Iisus".

Așadar, acțiunea este voluntară, ea recunoaște că se expune în biserică.

"(Instanța) a respins în special argumentul reclamantei potrivit căruia acțiunea sa a fost exclusiv politică și a intrat în sfera libertății sale de exprimare."

Libertatea de exprimare nu poate fi o scuză pentru orice profanare și, în orice caz, fiecare societate trebuie să-și protejeze locurile "sacre". Iar justiția franceză, în mod ciudat astăzi, a apărat Biserica:

"Instanța corecțională a condamnat-o pe reclamanta pentru exhibiție sexuală la o lună de închisoare cu suspendare simplă și, pe latură civilă, la plata către reprezentantul parohiei a sumei de 2.000 de euro (EUR) cu titlu de daune morale, precum și la participarea la cheltuielile de judecată ale adversarului său până la concurența sumei de 1.500 EUR. Curtea de Apel din Paris a confirmat hotărârea în toate privințele. Reclamanta a formulat recurs împotriva acestei hotărâri." Curtea de Casație a respins recursul.

Evident, Eloïse Bouton și-a găsit salvarea în fața CEDO, care are alte chestiuni sacre. Luând act de faptul că această persoană delicată a urinat pe altar la finalul spectacolului său, CEDO consideră, în decizia sa din 13 octombrie, că pedeapsa aplicată este disproporționată într-o societate democratică, deoarece nu au fost luate în considerare motivele acestei provocări, ceea ce constituie o încălcare a libertății de exprimare:

"În cele din urmă, Curtea observă că, deși instanțele interne nu au ignorat declarațiile reclamantei în timpul anchetei penale, acestea s-au limitat totuși la examinarea chestiunii privind nuditatea sânilor săi într-un lăcaș de cult, fără a lua în considerare semnificația dată prestației sale sau explicațiile oferite cu privire la semnificația dată nuditații lor de către activistele Femen. (...) Curtea concluzionează că instanțele nu au pus în mod adecvat în balanță interesele în joc și că ingerința în libertatea de exprimare a reclamantei constituită de pedeapsa cu închisoarea cu suspendare care i-a fost aplicată nu era necesară într-o societate democratică".

Fiecare epocă și fiecare societate are un sacru, pe care îl protejează de profanare. Să faci topless și să urinezi într-o biserică înseamnă să o profanezi. Fie societatea consideră că face parte din valorile sale să protejeze lăcașurile de cult catolice, pentru că acestea fac parte din sacralitatea societății respective, fie le neagă sacralitatea, iar în acest caz este posibil să te dezbraci din motive ideologice și să urinezi în ele ca într-un pisoar. CEDO reduce Biserica Catolică la un pisoar!


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”