Noua Eră/Volkswagen scoate carnea din meniul angajaţilor și renunță la currywurst, cel mai bine vândut produs al constructorului de mașini

Noua Eră/Volkswagen scoate carnea din meniul angajaţilor și renunță la currywurst, cel mai bine vândut produs al constructorului de mașini

Currywurst este un renumit preparat gastronomic din Germania, inclusiv la cantina celei mai mari uzine a grupului auto Volkswagen, însă acest produs va dispărea în curând din meniul cantinei de la Wolfsburg pe măsură ce constructorul german va face tranziţia spre o dietă fără carne pentru angajaţii săi, informează DPA, citată de Agerpres.

Currywurst este o specialitate gastronomică berlineză – cârnat feliat acoperit cu pudră de curry şi ketchup – care are şi o zi naţională ce îi este dedicată. Dintre cele 1.500 de varietăţi de cârnaţi din Germania, currywurst este dintre cele mai deosebite, fiind servit adeseori pe o farfurie din carton alături de chipsuri.

Pe lângă automobile, Volkswagen produce şi currywurst. În 2017, Volkswagen a produs 6,7 milioane de cârnaţi currywurst, 40% fiind consumaţi doar la fabricile germane Volkswagen, mai mult decât automobilele vândute la nivel global în acel an de constructorul german.

Potrivit unui document intern citat de DPA, peste câteva săptămâni, atunci când angajaţii de la uzina de la Wolfsburg vor reveni din vacanţa de vară, vor constata că toate felurile servite la cantină vor fi fără carne. Cu toate acestea, peştele va continua să fie servit din când în când.

Mulţi angajaţi şi-au exprimat preferinţa pentru alternative vegetariene şi vegane, susţine documentul intern, adăugând că o reducere a consumului de carne ajută de asemenea la protejarea mediului înconjurător.

„Vremea când bucătăria vegetariană era tratată la fel ca bucătăria soacrei a apus în sfârşit”, a declarat un purtător de cuvânt de la Federaţia hotelurilor şi restaurantelor din Germania (Dehoga).

Un meniu fără carne a fost deja introdus cu succes la birourile Volkswagen din oraşul Hanovra.

Însă carnivorii de la Volkswagen nu trebuie să dispere. Currywurst vor fi în continuare disponibili la vânzătorii ambulanţi de peste drum de uzina de la Wolfsburg, la fel ca şi în aproape toată Germania.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!