Noua hartă a statelor verzi, de unde românii se pot întoarce fără a mai intra în izolare sau carantină. Zborurile suspendate cu aceste țări se reiau începând de marți

Noua hartă a statelor verzi, de unde românii se pot întoarce fără a mai intra în izolare sau carantină. Zborurile suspendate cu aceste țări se reiau începând de marți

32 de state membre ale Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European și 12 state terțe se află pe lista aprobată, luni, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care conține țările pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare sau carantină pentru persoanele care sosesc din aceastea în România.

Conform Hotărârii nr. 34 luate de CNSU, pe lista statelor membre UE sau ale Spațiului Economic European se află: Bulgaria, Monaco, Croația, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveția, Spania, Franța, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Țările de Jos, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insulele Feroe și Vatican.

De asemenea, lista statelor terțe cuprinde Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia și Thailanda.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, se arată într-un comunicat al Executivului.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...