Noua Zeelandă, lovită de furtuni puternice

Noua Zeelandă, lovită de furtuni puternice

O tornadă a lovit oraşul Levin, situat la circa 90 de km nord de capitala Noii Zeelande Wellington, lăsând în urmă copaci smulşi din rădăcină şi acoperişuri luate de vânt vineri dimineaţă, a informat presa locală, relatează Xinhua.

Serviciile de protecţie civilă i-au avertizat pe locuitori să evite călătoriile, cu excepţia cazului când este absolut necesar, în condiţiile în care stâlpi de electricitate au fost doborâţi de rafalele de vânt şi o autostradă a fost închisă circulaţiei.

O furtună cu fulgere a lovit districtul Kapiti Coast din regiunea Wellington, în timp ce ploile torenţiale care s-au abătut asupra celui mai mare oraş din Noua Zeelandă, Auckland, au determinat autorităţile să închidă temporar Podul Harbour, a informat presa locală.

Potrivit Metservice, autoritatea naţională de meteorologie din Noua Zeelandă, aproape toată ţara a fost afectată de vremea extremă care va continua la sfârşitul acestei săptămâni.

"Peste 4.297 de fulgere s-au produs în Noua Zeelandă şi în Marea Tasmaniei după ora 12:00 vineri. Furtunile se deplasează către vestul Insulei de Nord, semnalând sosirea unei mase de aer mai răcoroase", se arată în comunicatul Metservice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”