Noua Zeelandă: Premierul Jacinda Ardern pozitivă la COVID-19

Noua Zeelandă: Premierul Jacinda Ardern pozitivă la COVID-19

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, salutată pentru gestionarea crizei sanitare legate de pandemia de coronavirus, a fost testată pozitiv la COVID-19, au anunţat serviciile sale sâmbătă, notează AFP.

Simptomele sale sunt "moderate" şi se află într-o carantină de şapte zile la domiciliu, a spus guvernul într-un comunicat.

Jacinda Ardern, care a postat pe Instagram o fotografie a testului ei pozitiv, este izolată de duminică, când partenerul ei, Clarke Gayford, a contractat virusul.

Noua Zeelandă a aplicat una din cele mai restrictive politici din lume pentru a limita pandemia din 2020, iar bilanţul său de 892 de decese rămâne unul din cele mai scăzute printre ţările dezvoltate.

Cu toate acestea, arhipelagul din Oceania a cunoscut un puseu al variantei Omicron după relaxarea restricţiilor în martie, cu peste 50.000 de cazuri înregistrate săptămâna trecută. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro