Noul ajutor pentru cei cu pensii mici va fi acordat în luna iulie

Noul ajutor pentru cei cu pensii mici va fi acordat în luna iulie

Radiojurnal – Realizator: Nicoleta Turcu
Realizator: Noul ajutor pentru cei cu pensii mici, decis recent de coaliţia de guvernare, va fi acordat o singură dată. Banii se vor adăuga pensii din iulie, a precizat astăzi la Radio România Actualități ministrul muncii Marius Budăi. El a declarat că scopul este de păstra cât de cât puterea de cumpărare a românilor.
Marius Budăi: În luna iulie va fi similar cu ceea ce s-a întâmplat în luna ianuarie, se va regăsi suma pe cuponul de pensie și în momentul când vor primi pensia, seniorii României vor primi şi acea sumă de bani, seniorii României, care au cuantumul pensiei până în 2.000 de lei. Suntem, practic, acum la în al treilea pachet social, o a treia intervenție a statului după majorările de pensii de la început de an, și acel sprijin acordat la început de an este al doilea sprijin, acel cu voucherele pentru alimente din două în două luni, începând cu luna iunie, și iată că mai intervenim încă odată.
Realizator: Efortul bugetar pentru acest ajutor, de care ar urma să beneficieze peste 3,2 milioane de pensionari, este de 2,3 miliarde de lei, a mai spus ministrul muncii. Banii ar urma să provină din economiile de 10% pe care trebuie să le facă ministerele până la sfârşitul anului./abranescu/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 mai)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”