Noul ajutor pentru cei cu pensii mici va fi acordat în luna iulie

Noul ajutor pentru cei cu pensii mici va fi acordat în luna iulie

Radiojurnal – Realizator: Nicoleta Turcu
Realizator: Noul ajutor pentru cei cu pensii mici, decis recent de coaliţia de guvernare, va fi acordat o singură dată. Banii se vor adăuga pensii din iulie, a precizat astăzi la Radio România Actualități ministrul muncii Marius Budăi. El a declarat că scopul este de păstra cât de cât puterea de cumpărare a românilor.
Marius Budăi: În luna iulie va fi similar cu ceea ce s-a întâmplat în luna ianuarie, se va regăsi suma pe cuponul de pensie și în momentul când vor primi pensia, seniorii României vor primi şi acea sumă de bani, seniorii României, care au cuantumul pensiei până în 2.000 de lei. Suntem, practic, acum la în al treilea pachet social, o a treia intervenție a statului după majorările de pensii de la început de an, și acel sprijin acordat la început de an este al doilea sprijin, acel cu voucherele pentru alimente din două în două luni, începând cu luna iunie, și iată că mai intervenim încă odată.
Realizator: Efortul bugetar pentru acest ajutor, de care ar urma să beneficieze peste 3,2 milioane de pensionari, este de 2,3 miliarde de lei, a mai spus ministrul muncii. Banii ar urma să provină din economiile de 10% pe care trebuie să le facă ministerele până la sfârşitul anului./abranescu/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 mai)

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori