Noul ambasador al SUA în Germania, învestit în funcţie după o amânare de luni de zile

Noul ambasador al SUA în Germania, învestit în funcţie după o amânare de luni de zile

Richard Grenell, noul ambasador al SUA în Germania, a fost învestit în funcţie joi de vicepreşedintele american Mike Pence, la Washington, informează vineri dpa.

Richard Grenell, în vârstă de 51 de ani, homosexual declarat, a cărui confirmare în funcţia de ambasador a fost amânată de luni de zile din cauza criticilor din partea democraţilor din Senat cu privire la poziţiile sale conservatoare, este considerat un vechi susţinător al preşedintelui american Donald Trump.

Pence a declarat că Richard Grenell este "deosebit de calificat" pentru funcţia de ambasador dată fiind experienţa sa, care include o lungă perioadă în care el a fost purtător de cuvânt al ambasadorului SUA la ONU, între 2001 şi 2008.

Richard Grenell a devenit cel mai cunoscut înalt funcţionar gay din Administraţia lui Trump şi a venit la ceremonia de învestitură însoţit de partenerul lui Matt Lashey.

SUA nu are ambasador în Germania, cea mai mare economie a Europei, din ianuarie 2017, când John Emerson a părăsit postul.

În cele din urmă, Senatul SUA a aprobat săptămâna trecută numirea lui Richard Grenell, în ajunul vizitei întreprinse la Washington de cancelarul federal german Angela Merkel. Aceasta are o relaţie mult mai rece cu Trump decât avea cu predecesorul lui, Barack Obama.

Tarifele impuse de SUA la oţel şi aluminiu, de care UE fusese scutită temporar, şi ameninţarea lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul s-au aflat în prim-planul agendei de lucru de săptămâna trecută dintre cei doi lideri, făcând-o pe Merkel să declare după aceea că a înregistrat puţine progrese în discuţiile cu SUA asupra ambelor probleme. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...