Noul director de comunicare al Casei Albe își insultă colaboratorii, încercând să stopeze scurgerile de informații (presă)

Noul director de comunicare al Casei Albe, Anthony Scaramucci, și-a atacat cu o vulgaritate extremă colaboratorii de la președinție, în special pe rivalul său Reince Priebus, șeful administrației de la Casa Albă, a relatat joi publicația The New Yorker, citată de AFP.

Numit în funcție la 21 iulie de către Donald Trump, acest finanțist de pe Wall Street a făcut mai multe declarații incendiare și a promis să facă ordine în departamentul de comunicare al administrației americane, încercând înainte de toate să stopeze scurgerile de informații și dezvăluirile despre președinția lui Trump, care fac deliciul presei.

Într-un articol publicat joi, The New Yorker relatează o convorbire telefonică avută anterior de corespondentul său la Washington cu Scaramucci, furios pe o postare pe Twitter a acestuia despre o cină a președintelui Donald Trump cu soția sa Melania și cu reprezentanți ai postului de televiziune Fox News.

În fața refuzului jurnalistului de a-și dezvălui sursa, noul director de comunicare al Casei Albe a amenințat:" Ceea ce voi face este că-i voi elimina pe toți din echipa de comunicare și voi începe totul de la zero". "Îi voi concedia pe toți!", a tunat Scaramucci, citat de publicația menționată.

Anthony Scaramucci l-a atacat într-o manieră grosolană pe șeful administrației de la Casa Albă, Reince Priebus, unul din "greii" Partidului Republican, pe care îl suspectează că ar fi în spatele scurgerilor repetate de informații: "Reince este un nenorocit de paranoic schizofren, un paranoic!"

Apoi, folosind un vocabular extrem de vulgar, cu caracter sexual, Scaramucci l-a atacat pe Steve Bannon, controversatul strateg șef al Casei Albe, apropiat de extrema dreaptă, acuzându-l că-și urmărește propriile interese.

În fața furtunii provocate joi seara la Washington, Scaramucci a încercat să se scuze: "Mă exprim uneori într-un limbaj colorat. Mă voi abține în acest sens, dar nu voi renunța la lupta mea pasionată pentru programul @realDonaldTrump", a scris el într-o postare pe Twitter.

Născut la Long Island, în New York, într-o familie de imigranți italieni din clasa de mijloc, absolvent de Harvard, trecut prin Goldman Sachs, patron al unor fonduri de investiții pentru clienții bogați, Anthony Scaramucci este un donator major al Partidului Republican. El a fost trezorier al campaniei prezidențiale al lui Mitt Romney, în 2012, și a colectat fonduri la alegerile primare republicane în 2016, înainte de a se alătura taberei lui Donald Trump.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

2 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…