Noul formular digital pentru localizarea persoanelor care intră în România va fi introdus din 20 decembrie

Noul formular digital pentru localizarea persoanelor care intră în România va fi introdus din 20 decembrie

Realizator: Cristian Bâcâin – Noul formular digital pentru localizarea persoanelor care începând cu 20 decembrie va deveni obligatoriu pentru toţi cei care vin în România va trebui să fie completat indiferent dacă oamenii vor călători cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale. Pe baza datelor introduse, autorităţile sanitare vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact cu cineva infectat cu coronavirus. Guvernul care a aprobat ieri o Ordonanţă de urgenţă privind aplicarea acestui sistem a făcut noi precizări legate de cum va funcţiona.
Reporter: Mihaela Mihai – De luni, formularul va putea fi generat pe platforma plf.gov.ro, dezvoltată de STS. Mai întâi este necesară autentificarea cu o adresă de email, unde utilizatorul primeşte un link de acces, pentru introducerea datelor solicitate. Documentul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei, în format electronic, pe telefonul mobil, tabletă sau calculator, şi nu trebuie tipărit. În formular se solicită elemente de identificare a persoanei şi date despre ţara din care vine, dar şi dacă este cazul, despre alte state tranzitate în ultimele 14 zile. La intrarea în ţară, după verificarea cărţii de identitate sau a paşaportului, în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră va fi afişat dacă persoana a completat documentul. Acesta poate fi completat de un singur adult pentru toţi membrii familiei care se deplasează împreună. În cazul minorilor, obligaţia le revine părinţilor, tutorelui sau reprezentatului legal. Cei care nu deţin o adresă de e-mail pot solicita unei persoane apropiate, de încredere, să completeze formularul cu datele personale. Nerespectarea obligaţiei de completare a documentului în cel mult 24 de ore de la intrarea în ţară se sancţionează cu o amendă de la 2.000 la 3 000 de lei./rpatulea/sdm2

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...