Noul parlament al Bulgariei s-a întrunit în şedinţa inaugurală

Noul parlament al Bulgariei s-a întrunit în şedinţa inaugurală

Noul parlament al Bulgariei s-a reunit vineri în prima şedinţă după alegerile anticipate din 14 noiembrie, relatează BTA. Cu 158 de voturi pentru, unul împotrivă şi 72 de abţineri, deputaţii l-au ales ca preşedinte al celei de-a 47-a Adunări Naţionale pe avocatul Nikola Mişnev, în vârstă de 35 de ani, reprezentant al formaţiunii Continuăm Schimbarea (CS).

În primul său discurs în faţa colegilor, Mişnev a mulţumit pentru încrederea acordată: "Suntem în poziţia favorabilă de câştigători ai încrederii bulgarilor. Acum ne confruntăm cu sarcina mai dificilă de a ne ridica la înălţimea aşteptărilor şi a încrederii care ni s-a acordat".

Singurul contracandidat al noului preşedinte al Parlamentului a fost Ţoncio Ganev din partidul Vazrajdane.

Fără alte dezbateri, deputaţii au votat ulterior în unanimitate şapte vicepreşedinţi: Miroslava Ivanov (CS), Rossita Kirova (GERB-UDF), Mukaddes Nalbant (MRF), Kristian Vigenin (BSP), Iva Miteva (TISP), Atanas Atanasov (DB) şi Ţoncio Ganev.

Conform Constituţiei bulgare, şedinţa a fost deschisă de cel mai în vârstă deputat prezent - Silvie Kirilov din partidul Există un Astfel de Popor. În discursul său, el le-a cerut colegilor să uite de neînţelegerile politice, în numele interesului naţional şi public. "Transparenţa în activitatea forţelor politice, onorarea promisiunilor electorale şi corectitudinea politică vor recâştiga încrederea poporului în stat", a spus el.

Următoarea şedinţă a Parlamentului de la Sofia va avea loc în 8 decembrie.

În legislativul bulgar sunt reprezentate şapte partide şi coaliţii: Continuăm Schimbarea (CC, 67 de locuri), GERB-UDF (59), Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (35), BSP pentru Bulgaria (26), Există un Astfel de Popor (25), Bulgaria Democratică (16) şi Vazrajdane (13). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e