Noul partid al lui Dragnea, Alianța pentru Patrie: „PSD e predat total la Iohannis, e complice la jaful din România, la viața din ce în ce mai rea”

Noul partid al lui Dragnea, Alianța pentru Patrie: „PSD e predat total la Iohannis, e complice la jaful din România, la viața din ce în ce mai rea”

  • Liviu Dragnea a anunțat fondarea partidului Alianța pentru Patrie, la inițiativa lui Codrin Ștefănescu:

    ”Prin octombrie Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea. Și a găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început la înființarea lui, ca să nu se blocheze. Partidul s-a înființat, se numește Alianța pentru Patrie (…) Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”.

  • Liviu Dragnea, fost preşedinte al PSD, susţine că că în 2017, după câştigarea alegerilor de social-democraţi, au fost presiuni pentru impunerea ca premier a lui Vasile Dîncu. De asemenea, Dragnea a subliniat că PSD ar fi „total predat lui Iohannis”.

  • „Cu Dîncu a fost presiune să fie pus premier în 2017. În seara aceea (n.r. - după alegerile parlamentare din 2016) am terminat conferinţa din Băneasa şi mergeam spre sediul partidului. M-a sunat Vasile şi m-a rugat să trec pe la el. Acolo erau Hellvig şi Coldea. I-am salutat, m-au felicitat. Am ciocnit un pahar pentru victoria în alegeri, după care a început o discuţie ciudată despre cine va fi prim-ministru. Fiind întrebat şi de Hellvig şi Coldea de ce nu-l propun pe Dîncu prim-ministru. Le-am zis că sincer nu m-am gândit şi nu e nici locul în care să discutăm aşa ceva. Discuţia a degenerat foarte urât”, a declarat Liviu Dragnea.

  • Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a apărut public, pentru prima dată după ieșirea din închisoare, duminică seară, de la ora 21:00, la emisiunea moderată de Anca Alexandrescu la Realitatea Plus.
  • Alexandrescu este o apropiată a lui Dragnea și fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, ultimul dintre cei trei premieri PSD din perioada fostului șef al social-democraților.
  • Dragnea a apostrofat-o de mai multe ori pe Anca Alexandrescu, fie când anunța pauza publicitară, fie când completa întrebările cu altele: ”Dacă mă lași să termin, îți spun/ Când erai la mine erai mai ascultătoare”.
  • Liviu Dragnea i-a atacat pe rând pe Klaus Iohannis, fostul șef SRI George Maior și fostul adjunct al serviciului de informații Florian Coldea, pe Lucian Pahonțu, șeful SPP, dar și pe actualii lideri PSD pe care i-a acuzat de complicitate și ”predare totală la Iohannis”.
  • Prima apariție publică a fostului șef PSD după ieșirea din închisoare a constat într-o cascadă de afirmații fără acoperire și probe, iar în momentul în care era întrebat dacă are dovezi pentru ceea ce spune, Dragnea invoca ”sursele” sale, spunând că nici presa nu are nevoie mereu de dovezi.

Începutul emisiunii a fost marcat de un schimb de replici călduroase între Anca Alexandrescu, care a devenit moderator la Realitatea Plus după condamnarea lui Liviu Dragnea, și fostul șef PSD.

Anca Alexandrescu a început emisiunea întrebând retoric: ”Credeați că ne vom opri? Nu ne-am oprit!”, iar Liviu Dragnea a marcat începutul emisiunii amintind că moderatoarea este prietenă de familie și nu știe cum să i se adreseze: ”Să îți spun Anca sau cum să mă adresez?”, a întrebat fostul social-democrat.

”Spuneți-mi cum vă simțiți confortabil”, a replicat fosta consilieră.

Liviu Dragnea a spus că președintele Iohannis este cel care conduce PSD și a povestit despre ”miile de scrisori” care nu i-au ajuns la închisoare, insinuând că președintele știa tot ce vorbea fostul președinte PSD.

Fostul șef al PSD a mai spus că ”fiecare din PSD are un plan, în afară de Gabriela Firea” amintind de ”Marcel Ciolacu și Emil Boc” (Emil Boc președinte și Marcel Ciolacu premier, n.red.) și de ”Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu”.

Dragnea a mai spus că timp de 9 luni a stat ”practic, la izolare” și că în această perioadă a văzut foarte rar lumina zilei:

  • „Au fost o serie întreagă de abuzuri împotriva mea. (…) Se tot vorbea că am regim preferenţial, că am jacuzzi în cameră că am tabletă, nici vorbă! (…) Nouă luni de zile am stat, practic, la izolare, închis într-o celulă. (…) Practic, eu nouă luni de zile, am văzut foarte, foarte rar lumina zilei”.

Fostul președinte al PSD a mai transmis că ”nu e supărat pe niciun judecător” dintre cei care l-au condamnat, spunând că nu știe ”ce s-ar fi făcut dacă era în locul lor” și ar fi fost supus ”unor asemenea presiuni”. Fostul șef PSD a mai spus că a auzit ”cu urechile lui” cum Florian Coldea vorbea cu judectori și procurori.

Întrebat de o astfel de conversație concretă pe care a auzit-o, Liviu Dragnea a povestit o ”conversație auzită de Dîncu între Kovesi și Coldea și care a fost confirmată de Coldea, direct”. Dragnea a povestit cum Laura Codruța Kovesi ar fi fost acasă la Vasile Dîncu, împreună cu Florian Coldea, iar fosta șefă DNA ar fi spus că îl ”va băga la pușcărie” pe liderul PSD pentru că a apărat Antena 3 în momentul în care ANAF urma să recupereze sediul televiziunii.

Liviu Dragnea a lansat atacuri și la adresa foștilor șefi din SRI, George Maior și Florian Coldea, spunând că cel din urmă conducea serviciul de informații și i-a atacat și pe Klaus Iohannis și Lucian Pahonțu, șeful Serviciului de Protecție și Pază:

  • ”Problema nu sunt judecătorii și procurorii, ci această structură nenorocită condusă și azi de Pahonțu în numele lui Iohannis”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai declarat că în PSD ”sunt cel mai mulți infiltrați” și că actuala conducere a PSD e ”predată total lui Iohannis și e complice la jaful național și dezastrul economic”.

știre în curs de actualizare

sursa foto: Captură video Realitatea Plus


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...