Noul președinte al Partidului Democrat, Tom Perez, ironizează primul discurs în Congres al lui Trump

Noul președinte al Partidului Democrat, Tom Perez, ironizează primul discurs în Congres al lui Trump

Noul președinte al Partidului Democrat din SUA, Tom Perez, l-a ironizat pe președintele republican al SUA Donald Trump după discursul său de marți din fața Congresului, afirmând că alocuțiunea sa a fost o expunere voalată a opiniilor controversatului său strateg Stephen Bannon, scrie miercuri publicația politică americană The Hill.

Tom Perez, ales președinte al Partidului Democrat la finele săptămânii trecute în Atlanta, a precizat că discursul de marți al lui Trump nu i-a schimbat părerea despre actuala administrație. "A fost Steve Bannon umflat cu steroizi și zâmbitor", a conchis Perez.

Acesta a respins totodată afirmația lui Trump că administrația sa a moștenit "un haos" de la predecesorul său Barack Obama. "Nu, Obama este cel care a preluat moștenirea Marii Recesiuni", a subliniat Perez.

Noul lider democrat l-a acuzat de asemenea pe liderul republican de la Casa Albă că se "laudă cu lucruri cu care n-a avut nimic de-a face" — cum ar fi faptul că unele companii americane au decis să renunțe la delocalizare — și că a lansat promisiuni lipsite de conținut.

Duminică, Donald Trump a acuzat DNC, Comitetul Național Democrat, că a manipulat alegerile pentru a-l putea alege ca lider pe Tom Perez — în vârstă de 55 de ani, originar din Republica Dominicană și reprezentând aripa mai tradițională a partidului — și a evita astfel victoria lui Keith Ellison, care provenea dintr-o aripă progresistă.

Stephen Bannon este unul dintre cei mai polemici membri ai echipei lui Trump, fiind perceput drept un adept al supremației albilor și unul dintre artizanii politicilor radicale ale noului președinte american.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”