„Nu a fost nicio descindere, nicio percheziție/Există bănuiala că cei trei autori sunt cetățeni români”/Procurorii dezmint informațiile legate de tâlharii care l-au ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner

„Nu a fost nicio descindere, nicio percheziție/Există bănuiala că cei trei autori sunt cetățeni români”/Procurorii dezmint informațiile legate de tâlharii care l-au ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner

Procurorii sibieni anunță că din informațiile strânse până în acest moment, cel mai probabil autorii jafului și omorului de pe strada Moldoveanu, sunt cetățeni români, nu ne origine asiatică, așa cum s-a relatat în presă în ultimele zile.

”În acest moment există bănuiala că cei trei autori sunt cetățeni români. În cea ce privește imaginile video care circulă în spațiul public cu trei persoane care poartă cagule putem confirma că aceste imagini se regăseau deja în dosarul cauzei fiind luate în considerare în analizarea cauzei”, precizează Prim-procurorul adjunct de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, conform Turnul Sfatului.

De asemenea, nu s-au făcut percheziții sau descinderi în acest caz.

”Cercetările continuă în cazul crimei de pe strada Moldoveanu din mun. Sibiu. La acest moment urmărirea penală se desfăşoară „in rem”, nefiind începută urmărirea penală faţă de nicio persoană.

A fost restrâns cercul suspecţilor, fiind înregistrate progrese în activitatea de identificare a celor trei autori. În continuare se lucrează pe mai multe planuri în vederea depistării şi tragerii la răspundere penală a infractorilor. Procurorul criminalist ia în calcul mai multe variante în ceea ce priveşte mobilul crimei.

Contrar celor vehiculate în mass-media, până în prezent în cauză nu a fost dispusă nicio percheziţie domiciliară şi nu au fost efectuate descinderi în vederea capturării autorilor. La acest moment există bănuiala că cei trei autori sunt cetăţeni români. În ceea ce priveşte imaginile video care circulă în spaţiul public reprezentând trei persoane purtând cagule, putem confirma că aceste imagini se regăseau deja la dosarul cauzei fiind luate în considerare în investigaţie.

Procurorul criminalist beneficiază de sprijinul unei echipe constituite din lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, precum şi din cadrul altor inspectorate judeţene de poliţie din ţară şi din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR”, se precizează în comunicat.

treibărbați care purtau cagule au intrat săptămâna trecută în casa lui Adrian Kreiner, de pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu, l-au legat pe acesta de mâini și de picioare și l-au bătut, iar pe fiica acestuia au amenințat-o cu pistolul pentru a le arata unde sunt banii. Hoții au dispărut cu mai multe ceasuri scumpe și sunt căutați de polițiști, sunt informațiile oficiale anunțate de procurori până acum, în acest caz.

La momentul comiterii faptelor, în locuință se mai aflau partenera de viață a proprietarului, care dormea, și fiica acestuia, în vârstă de 23 de ani. Aceasta din urma a fost bruscată de atacatori și amenințată cu pistolul, pentru a le arăta unde sunt banii.

Sibianul este fondatorul și administratorul companiei Matec CNC Technik, cu sediul social în Șura Mică, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 127,09 milioane de lei și un profit net de 2,41 de milioane de lei, cu un număr mediu de angajați de 159 de persoane.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?