„Nu avem unde să fugim“: discuția unui soldat rus cu tatăl său

„Nu avem unde să fugim“: discuția unui soldat rus cu tatăl său

Contraofensiva ucraineană de la Harkov înrăutățește moralul soldaților ruși deja copleșiți, potrivit unei convorbiri telefonice interceptate între un luptător rus și tatăl său, notează News Week.

FOTO: EPA-EFE

O transcriere și o înregistrare audio a conversației înregistrate la o dată nespecificată au fost postate pe YouTube de către Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării. O traducere realizată de The Daily Beast a dezvăluit un fiu anxios care și-a surprins tatăl spunând că rușii „pierd" în regiune.

„Îți spun, serios, știi câți răniți avem?! Nu avem unde să fugim. Ei continuă să avanseze, să avanseze, să avanseze, să avanseze", a spus soldatul.

După ce i-a spus tatălui său că focurile de mortier au fost ineficiente împotriva soldaților ucraineni, soldatul a spus că unitatea sa „încercuită" nu a fugit pentru că, probabil, au fost amplasate mine pe ruta lor de scăpare.

„De aceea suntem aici deocamdată", a spus el.

Trupele ucrainene continuă să avanseze împotriva forțelor rusești, împingându-le dincolo de râul Oskil. Succesul de pe câmpul de luptă s-a extins în regiunea pro-Kremlin Lugansk, unde trupele rusești și colaboratorii locali ar fi „fugit" dintr-o zonă controlată de mult timp de un regim marionetă.

Luni, președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a declarat că trupele sale au recucerit aproximativ 3.734 km pătrați de când a început contraofensiva la începutul lunii.

Hanna Maliar, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, a estimat că a fost recucerită o suprafață și mai mare de teren. Ea a postat marți pe Facebook că, de la 6 septembrie, au fost recucerite aproximativ 6.116 km pătrați - inclusiv peste 300 de așezări și aproximativ 150.000 de cetățeni.

„Acestea sunt cifrele confirmate având în vedere măsurile de stabilizare", a declarat Maliar, potrivit unei traduceri. „Numărul real de teritorii eliberate în regiunea Harkov este aproape dublu".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Judecați voi...