Nu e de glumă!/Poliția a amendat aproape 24.000 de români în doar trei zile pentru că au ieșit din case fără motiv/Amenzile se ridică la 6,5 milioane de euro

Nu e de glumă!/Poliția a amendat aproape 24.000 de români în doar trei zile pentru că au ieșit din case fără motiv/Amenzile se ridică la 6,5 milioane de euro

Nu e de glumă!/Poliția a amendat aproape 24.000 de români în doar trei zile pentru că au ieșit din case fără motiv/Amenzile se ridică la 6,5 milioane de euro.
 
Poliția a amendat aproape 24.000 de români în doar trei zile pentru că au ieșit din case fără vreun motiv urgent, încălcând astfel Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie. Amenzile se ridică la 6,5 milioane de euro, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, au fost aplicate peste 4200 de amenzi pentru românii care nu au respectat măsurile de izolare sau carantină. Alte 209 dosare penale au fost deschise pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor:

”Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 209 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 4.235 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.410.624 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal”, se arată în comunicatul de presă transmis sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…