Nu vin vești bune din Ucraina, rușii au pătruns în apărarea de lângă Harkov

Nu vin vești bune din Ucraina, rușii au pătruns în apărarea de lângă Harkov

Situația din regiunea Harkiv (ucr.) / Harkov (rus.), unde rușii și-au început înaintarea vineri, rămâne complexă și în schimbare dinamică, a declarat luni Statul Major ucrainean. În luptele pentru Vovceansk, rușii au obținut un succes tactic, recunoaște Kievul.

„Inamicul a obținut acum un succes tactic”, a recunoscut Statul Major ucrainean, „s-au planificat măsuri pentru a distruge inamicul care sa blocat în apărarea noastră”. Prioritatea este să salvăm viețile propriilor noștri soldați.

În cursul zilei de duminică, forțele ruse au efectuat 22 de acțiuni de asalt în aceste direcții, dintre care 14 sunt încă în desfășurare.

Mesajul afirmă că luptele au loc pentru orașul de graniță Vovceansk.”Sunt planificate măsuri pentru distrugerea inamicului, care s-a blocat în apărarea noastră”, spune Statul Major ucrainean.

Scopul este de a înconjura Vovceansk

Pentru a împiedica ucrainenii să livreze provizii, rușii se concentrează pe distrugerea podurilor. Aparent, efortul lor este să evite luptele în oraș, să izoleze și să ocolească Vovceansk.

Trupele ruse înaintează în două sau trei direcții în regiunea Harkiv și au capturat mai multe sate , dar atacul asupra Vovceansk și încercarea de a înconjura orașul este scopul lor prioritar.

Editorialistul ucrainean Kostyantyn Mașovets a raportat că trupele ruse au înaintat 2,5 km în direcția Vovceansk și a remarcat că comandamentul rus a transferat cel puțin patru batalioane de puști motorizate ale Corpului 11 de armată.

Bloggerii militari ruși susțin că ocupanții ar fi avansat cu 7 km adâncime de-a lungul unui front de 30 km lățime în direcția Vovceansk.

De asemenea, circa 20 de km mai la est de Vovceansk, trupele ruse încearcă să avanseze dinspre satul de graniță Pylna, de-a lungul ambelor maluri ale râului Lypeț, până în orașul Lypți, unde râul se varsă într-un alt râu. Periferiile Harkivului / Harkovului se află la doar zece kilometri sud de orașul Lypți.

Ofensiva rusă de pe râul Lypeț este auxiliară operațiunii ruse în direcția Vovceansk. Ocupanții au avansat cu 3,2-3,7 km.

În plus, lupte au loc și 10 km est de satul de graniță Pylna, în direcțiile Strileța-Hlybok, Murom-Starycia și Pletenivka-Tyche, a adăugat Statul Major. Murom se află pe malul estic al râului cu același nume, care se varsă în râul Harkov sub Lypți, adică și mai aproape de orașul Harkiv / Harkov.

Rușii au ocupat șase sate din nordul regiunii Harkiv / Harkov

Începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică, 12 mai, rușii au ocupat mai multe sate din zonele de frontieră ale reg.Harkiv, ca urmare a ofensivei lor în regiune, relatează proiectul de monitorizare DeepState.

Potrivit DeepState, situația din regiunea Harkiv continuă să se înrăutățească. Rusia introduce treptat din ce în ce mai multe forțe pe teritoriul Ucrainei: infanteria intră continuu, înaintează în grupuri în zonele populate și încearcă să-și stabilească un punct de sprijin acolo, să sature și să continue mișcarea. O cantitate mică de echipamente, artilerie și aviație lucrează ca sprijin, precum și o mulțime de UAV și activitate de război electronic.

Unul dintre scopurile ofensivei actuale este să-i împingă pe ucraineni departe de graniță, astfel încât să nu poată bombarda Belgorod atât de ușor cu lansatoare de rachete. Totuși, efortul poate fi și de a crea un „cordon sanitar” larg care să includă și Harkov, despre care Vladimir Putin a vorbit în mod repetat.

Totuși, poate fi și o încercare de cucerire directă a celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina. SURSA: defenseromania.roCitește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!