NUCLEARĂ! Un site alimentat de HACKERI RUȘI, care a DINAMITAT alegerile din SUA, este înregistrat de o firmă din Craiova!

Bombă! Site-ul DCLeaks.com este gazduit de THCServers.com, o firma cu sediul intr-o fosta ferma de pui langa Craiova. Patronul firmei spune ca nu a fost contactat de nicio autoritate. Site-ul DCLeaks.com este gazduit de THCServers.com, o afacere de familie cu sediul intr-o fosta ferma de pui din comuna Cârcea, langa Craiova, arata o ancheta Associated Press.

Pe DCLeaks.com au fost publicate pentru prima oara mailurile furate de pe serverele partidului Democrat din Statele Unite, in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2016, castigate de Donald Trump. Hacker rusi afiliati serviciilor secrete ale Rusiei sunt suspectati ca s-au aflat in spatele actiunii de piratare a acestor mailuri.

AP arata ca DCLeaks este legata in mod evident de Fancy Bear, o grupare de hackeri despre care surse din serviciile secrete americane spun ca lucreaza in slujba serviciului secret al Armatei Rusiei, GRU.

Fondatorul THC, Catalin Florica, afirma insa ca nu a fost niciodata contactat de vreun om al legii.

"E curios. Sunteti primii care ne contacteaza", a declarat Florica, pentru AP.

THC nu a facut decat sa inregistreze site-ul DCLeaks, o operatiune care dureaza cateva minute, noteaza agentia internationala de presa.

Informatia apare intr-o ancheta ampla a AP care arata ca FBI nu a anuntat zeci de membri ai administratiei americane despre incercari de infiltrare in conturile personale de Gmail din partea gruparii de hackeri Fancy Bear, in ciuda faptului ca detinea informatii in acest sens.

Astfel, dintre cei 80 de oficiali americani interogati de AP, doar 2 au fost avertizati avertizati de FBI ca erau vizati de hackeri afiliati Fancy Bear, bratul armat al informatiilor militare rusesti.

Politicieni de rang inalt au descoperit ca erau tinte ale spionajului cibernetic doar in momentul in care au fost informati de AP, o situatie pe care au descris-o drept "bizara".

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…