Număr record de aplicații trimise la NASA pentru următoarea promoție de astronauți

Număr record de aplicații trimise la NASA pentru următoarea promoție de astronauți

Un număr record de aspiranți au aplicat la NASA pentru a începe cursurile în 2017 pentru a deveni astronauți, scrie UPI.com. Peste 18.300 de persoane au aplicat pentru a deveni exploratori calificați ai agenției spațiale americane, a anunțat NASA, menționând că este vorba de un număr de trei ori mare de aplicații trimise comparativ cu precedenta perioadă de înscrieri pentru promoția de astronauți din 2012.

''Nu este deloc surprinzător pentru mine că atât de mulți americani cu experiențe atât de diferite își doresc să contribuie personal la un nou demers privind călătoria noastră către Marte'', a spus Charlie Bolden, administrator NASA. ''Un grup restrâns de candidați talentați și excepționali, bărbați și femei, vor deveni astronauții aleși care vor lansa în spațiu de pe pământ american o navetă americană'', a mai spus Charles Bolden.

Procesul pentru a deveni astronaut, în urma selecției, include 18 luni de antrenament. Din cei 14 care sunt selectați în urma aplicației numai 8 vor fi aleși și se vor intra în programul de pregătire. În cei aproape doi ani viitorii astronauți învață operațiuni dedicate navetelor spațiale, învață tehnici de deplasare în spațiu atunci când se află în exteriorul navetei spațiale, învață limba rusă și tehnici de lucru în echipă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale