Număr record de aplicații trimise la NASA pentru următoarea promoție de astronauți

Un număr record de aspiranți au aplicat la NASA pentru a începe cursurile în 2017 pentru a deveni astronauți, scrie UPI.com. Peste 18.300 de persoane au aplicat pentru a deveni exploratori calificați ai agenției spațiale americane, a anunțat NASA, menționând că este vorba de un număr de trei ori mare de aplicații trimise comparativ cu precedenta perioadă de înscrieri pentru promoția de astronauți din 2012.

''Nu este deloc surprinzător pentru mine că atât de mulți americani cu experiențe atât de diferite își doresc să contribuie personal la un nou demers privind călătoria noastră către Marte'', a spus Charlie Bolden, administrator NASA. ''Un grup restrâns de candidați talentați și excepționali, bărbați și femei, vor deveni astronauții aleși care vor lansa în spațiu de pe pământ american o navetă americană'', a mai spus Charles Bolden.

Procesul pentru a deveni astronaut, în urma selecției, include 18 luni de antrenament. Din cei 14 care sunt selectați în urma aplicației numai 8 vor fi aleși și se vor intra în programul de pregătire. În cei aproape doi ani viitorii astronauți învață operațiuni dedicate navetelor spațiale, învață tehnici de deplasare în spațiu atunci când se află în exteriorul navetei spațiale, învață limba rusă și tehnici de lucru în echipă.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă