Numărul de cazuri de coronavirus din România a urcat la 3.183/281 de persoane s-au vindecat, 116 au murit

Numărul de cazuri de coronavirus din România a urcat la 3.183/281 de persoane s-au vindecat, 116 au murit

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 3.183 vineri, cu 445 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore, conform Grupului de comunicare strategică.

Anunțul privind numărul de îmbolnăviri a fost făcut inițial de ministrul Sănătății. Astfel, potrivit ministrului, în România au fost confirmate 3.183 de cazuri de coronavirus. Conform unui studiu al INSP până în 24 martie, din 10 martie trendul a devenit ascendent, a spus Tătaru.

El a spus că la acest moment în România există trei focare de infecție: Suceava, Arad și Deva și că va merge în fiecare regiune pentru a remedia problemele.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore

Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.183 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 83 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Totodată, până acum au decedat 116 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin și Mureș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 31.657 de teste.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…