Numărul de ruși care au ajuns în UE a crescut cu 30% în ultima săptămână

Numărul de ruși care au ajuns în UE a crescut cu 30% în ultima săptămână

Numărul rușilor care intră în UE a crescut în urma unei mobilizări parțiale ordonate de Moscova, iar trecerile ilegale ar putea crește dacă Rusia decide să închidă granița pentru potențiali recruți, a declarat marți agenția de frontieră a UE Frontex, relatează Reuters .

În ultimele patru zile 30.000 de cetățeni ruși au plecat în Finlanda Foto epa efe

"În cursul săptămânii trecute, aproape 66.000 de cetățeni ruși au intrat în UE, mai mult de 30% față de săptămâna precedentă. Majoritatea au ajuns în Finlanda și Estonia", a spus Frontex într-un comunicat.

Numai în ultimele patru zile, 30.000 de cetățeni ruși au sosit în Finlanda, potrivit declarației.

„Frontex estimează că trecerile ilegale ale frontierei ar putea crește dacă Federația Rusă decide să închidă granița pentru potențialii recruți”, a spus agenția.

În încercarea de a scăpa de mobilizare mai mulți ruși au ales să plece și în Georgia , pe la punctul de control Verkhnii Lars, unde luni a fost decisă și permiterea trecerii pe jos, din cauza aglomerației formată de autovehiculele ce stau la coadă.

Astfel peste 37 de mii de vehicule și peste 115 mii de persoane au traversat granița în ambele direcții, ceea ce este cu 23,3% mai mult față de ultima săptămână, a anunțat luni viceprim-ministrul Republicii Osetia de Nord Irbek Tomaev.

Însă, în viitorul apropiat, acolo va fi desfășurat un birou mobil de înregistrare și înrolare militară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

5 O știre pozitivă despre România