Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 se dublează la fiecare nouă zile în Anglia (studiu)

Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 se dublează la fiecare nouă zile în Anglia (studiu)

Propagarea noului coronavirus se accelerează în Marea Britanie, contaminările dublându-se la fiecare nouă zile în Anglia, în pofida restricţiilor locale impuse de guvern, potrivit unui studiu publicat joi, relatează AFP.

În cadrul acestui studiu realizat de Imperial College London şi Ipsos-Mori, mai mult de 85.000 de voluntari au fost testaţi în Anglia între 16 şi 25 octombrie. În acea perioadă, 128 din 10.000 de persoane au fost infectate în Anglia, cifră care se dublează la fiecare nouă zile.

Rezultatele indică faptul că infectările cu COVID-19 continuă să crească în toate regiunile Angliei şi la toate grupele de vârstă, cea mai mare creştere fiind raportată în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani. Regiunile din nord-vest, Yorkshire şi Humber concentrează cel mai mare număr de contaminări.

Rata de reproducere a virusului ("R") a ajuns la 1,6 la nivel naţional, se menţionează de asemenea în studiu.

"Aceste rezultate intermediare prezintă o imagine îngrijorătoare a situaţiei din Anglia, unde observăm o creştere a prevalenţei infecţiilor la nivel naţional, despre care ştim că va conduce la mai multe spitalizări şi decese", a declarat Paul Elliott, profesor de epidemiologie şi sănătate publică la Imperial College.

În Marea Britanie, cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus, cu peste 45.000 de decese, bilanţul zilnic al morţilor a depăşit 300 două zile la rând, marţi şi miercuri, niveluri nemaiatinse din luna mai.

În Anglia, restricţiile au fost înăsprite pentru milioane de britanici în zonele cele mai afectate de răspândirea virusului, în special în nord.

Premierul britanic Boris Johnson a încercat până acum să evite introducerea unei noi carantine generale în Regatul Unit.

În Anglia a fost stabilit un sistem de alertă pe trei niveluri care determină restricţiile ce urmează să fie implementate în funcţie de prevalenţa noului coronavirus.

Vineri, Nottinghamshire, regiune din centrul Angliei, unde ratele de contaminare sunt printre cele mai ridicate din ţară, va ajunge la cel mai înalt nivel de alertă - 3 - de restricţii.

"În acest moment, problema este că, chiar dacă măsurile adoptate în zonele de nivel 2 şi nivel 3 încetinesc răspândirea în săptămânile următoare, este puţin probabil să provoace o scădere rapidă a cazurilor şi deceselor zilnice", a declarat pentru agenţia de presă PA profesorul Neil Ferguson, om de ştiinţă şi consilier al guvernului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...