Numărul morților a crescut la șase în confruntarea la granița dintre Afganistan și Pakistan

Numărul morților a crescut la șase în confruntarea la granița dintre Afganistan și Pakistan

Cel puțin șase persoane au fost ucise și alte 17 au fost rănite în urma bombardamentelor de la granița afgano-pakistaneză, în apropierea punctului de control Spin-Boldak-Chaman, a anunțat duminică seara serviciul de relații publice inter-agenții al Ministerului Apărării din Pakistan.

Soldați din poliția și armata afghane. Foto: Arhiva Adevărul

Pe 11 decembrie, Forța de Frontieră Afgană a deschis foc neprovocat și fără discriminare asupra populației civile din Chaman, provincia Baluchistan, folosind arme grele, inclusiv artilerie și mortiere, șase civili fiind uciși și alți 17 răniți”, se arăta comunicat.

Trupele de frontieră pakistaneze au dat „un răspuns adecvat și în același timp echilibrat la agresiunea inadecvată”, evitând în același timp să lovească civilii din zonă, a spus agenția.

Canalul de televiziune afgan Tolonews a raportat anterior patru morți și 20 de răniți.

Punctul de control Spin-Boldak-Chaman este unul dintre punctele cheie de la granița dintre Pakistan și Afganistan, prin care se realizează comerțul între cele două țări.

Ciocniri armate au avut loc la punctul de control pe 13 noiembrie, în urma cărora granița terestră dintre Afganistan și Pakistan a fost blocată. Motivul ciocnirilor a fost că talibanii au deschis focul asupra polițiștilor de frontieră pakistanezi și l-au ucis pe unul dintre ei. În urma înfruntărilor, trei militanți ai mișcării talibane au fost eliminați, iar încă unul a fost rănit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”