Numărul morților din cauza coronavirusului a depășit 30.000 la nivel mondial, din care peste 10.000 doar în Italia/SUA a confirmat 20.000 de cazuri noi doar în ultimele 24 de ore

Numărul morților din cauza coronavirusului a depășit 30.000 la nivel mondial, din care peste 10.000 doar în Italia/SUA a confirmat 20.000 de cazuri noi doar în ultimele 24 de ore

Peste 30.000 de persoane au murit la nivel global după ce au fost infectate cu COVID-19, de la începutul pandemiei. O treime dintre acestea, peste 10.000, sunt doar victimele din Italia. În total, până duminică dimineață peste 660.700 de persoane au fost confirmate pozitiv în toată lumea, transmite The Guardian. 

Pe de altă parte, coronavirusul se răspândește rapid în SUA, acolo au fost înregistrate 20.000 de cazuri noi doar în ultimele 24 de ore, crescând astfel numărul persoanelor infectate de la 100.000 la 120.000.

Noua Zeelandă a raportat prima moarte duminică, în timp ce Spania și Irlanda de Nord introduc noi măsuri restrictive pentru prevenirea răspândirii.

Președintele american Donald Trump a propus o carantină regională aplicată asupra statului New York și a unor părți din New Jersey și Connecticut, ceea ce a determinat reacția furioasă a guvernatorului NY, Andrew Cuomo.

Ulterior, Trump a spus că nu va fi necesară carantina, dar a cerut avertismente de călătorie pentru zone.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, care a fost diagnosticat sâmbătă cu COVID-19, a avertizat britanicii că epidemia de virus ”se va înrăutăți înainte de a se îmbunătăți”.

Iar nava de croazieră Zandam, care are sute de pasageri la bord, inclusiv cel puțin 130 cu simptome asemănătoare gripei, a primit trecerea prin canalul Panama. Patru persoane de pe navă au murit, iar două dintre cele cu simptome au fost diagnosticate cu Covid-19.

Sophie Gregoire Trudeau, soția premierului Canadei, Justin Trudeau, a declarat că s-a vindecat de coronavirus, iar soțul și cei trei copii ai lor sunt izolați și nu prezintă simptome.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe