Numărul românilor arestați pentru diverse infracțiuni a crescut la peste 18.000 în Marea Britanie în 2015

Numărul românilor arestați în Marea Britanie sub suspiciunea că ar fi comis infracțiuni a crescut cu 80% în unele zone și la peste 18.000 la nivel național în 2015, relatează Daily Mail duminică pe site-ul său, subliniind că creșterea are loc în condițiile în care românii sunt deja cei mai numeroși străini din închisori.

În zona Thames Valley numărul arestărilor de români a crescut cu 86%, după ce polițiștii au arestat 1.370 de români anul trecut, față de 735 în 2014.

La rândul ei, poliția din Wiltshire a înregistrat o creștere de 82% la acest capitol, în timp ce diviziile din West Murcia, Gloucestershire și Suffolk au raportat și ele mari creșteri la acest capitol.

În baza legii privind accesul la informații, The Sun on Sunday a cerut tuturor celor 44 de divizii ale poliției din Anglia și Țara Galilor să furnizeze date. Potrivit Daily Mail, din cele 34 de departamente care au furnizat răspunsuri, 23 au raportat o creștere a numărului arestărilor de români.

În Anglia și Țara Galilor au fost arestați 18.127 români în 2015, o creștere de 4% în comparație cu 2014, 7.895 dintre aceste arestări având loc în Londra.

Printre aceste arestări, opt au fost pentru crimă, trei pentru răpire și una pentru îngrijirea unui copil în stare de ebrietate.

De asemenea, dintre cei 439 de români arestați de poliția britanică a transporturilor, 11 au fost reținuți sub suspiciunea că ar fi comis infracțiuni sexuale în trenuri.

Un studiu realizat anul trecut arată că românii sunt pe primul loc în topul deținuților străini din închisorile britanice, relevând și faptul că probabilitatea ca românii să fie arestați este de opt ani mai mare decât în cazul britanicilor.

Deși Polonia are 617.000 de cetățeni în Marea Britanie, din care au fost arestați 573, ea este abia pe locul doi după România la capitolul populației carcerale, în condițiile în care 760 din cei 126.000 de români din această țară au fost arestați, indică studiul care analizează informații referitoare la perioada octombrie 2013-martie 2014.

Cei care au șanse cele mai mari să ajungă după gratii pentru diverse infracțiunii sunt vietnamezii și albanezii, peste 1% din populațiile lor în Marea Britanie (10.000 și respectiv 11.000) aflându-se în închisoare în perioada analizată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…