Numărul victimelor din armata rusă, în scădere. „Rusia nu se mai angajează în atâtea ofensive”

Numărul victimelor din armata rusă, în scădere. „Rusia nu se mai angajează în atâtea ofensive”

Numărul victimelor din armata rusă care luptă în războiul din Ucraina a scăzut în aprilie în medie cu până la 30%, a apreciat Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare a informațiilor de marți dimineață.

Soldați militari ruși FOTO Shutterstock

Potrivit numărătorii victimelor din Statul Major ucrainean, care este contestată, Kremlinul a pierdut în medie 776 de oameni pe zi în martie și 568 pe zi în aprilie.

Ministerul britanic al Apărării a precizat că în perioada ianuarie-martie s-au înregistrat un număr excepțional de victime soldați ruși și lupte și că Rusia nu se mai angajează în atâtea ofensive, ci pregătește poziții defensive.

Este foarte probabil ca pierderile Rusiei să se fi redus, deoarece tentativa lor de ofensivă de iarnă nu și-a atins obiectivele, iar forțele rusești se concentrează acum pe pregătirea pentru operațiunile ofensive ucrainene anticipate”, a precizat Ministerul Apărării, notează jpost.com .

Avertismentul rușilor

Un aliat al președintelui rus Vladimir Putin a avertizat marți că lumea este probabil în pragul unui nou război mondial, avertizând că riscurile unei confruntări nucleare sunt de asemenea în creștere, deși niciunul dintre cele două scenarii nu este inevitabil.

„Lumea s-a săturat și este, foarte probabil, în pragul unui nou război mondial”, a declarat fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al puternicului consiliu de securitate al lui Putin, în cadrul unei conferințe la Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!