Numărul violențelor antisemite înregistrat anul trecut, cel mai redus din ultimul deceniu (raport)

Numărul actelor de violență antisemite la nivel mondial s-a redus cu 46% anul trecut față de 2014, relevă un raport publicat miercuri de Centrul Kantor din cadrul Universității din Tel Aviv, în ajunul Zilei mondiale de comemorare a victimelor Holocaustului, relatează DPA.

Astfel, anul trecut s-au înregistrat 410 incidente antisemite violente, comparativ cu 766 în anul precedent.

''Acesta este cel mai mic număr în ultimul deceniu'', se menționează în raport, care apreciază că 2014 a fost ''extrem de dificil'' ținând cont mai ales de războiul de 50 de zile din Fâșia Gaza.

O evoluție îngrijorătoare o reprezintă creșterea masivă a actelor antisemite nonviolente, în special retorica antisemită de pe rețelele de socializare online, care au devenit mai ''amenințătoare și jignitoare''.

Studiul realizat de Universitatea din Tel Aviv avertizează în legătură cu pericolele cu care se confruntă comunitățile de evrei în Europa, care se simt tot mai mult ''amenințate'' de cetățeni musulmani radicalizați și de sprijinul crescând pentru partidele de extremă dreapta.

Una dintre explicațiile scăderii numărului de violențe antisemite anul trecut față de 2014 este reprezentată, potrivit raportului, de consolidarea măsurilor de securitate după atentatele de la Paris și Copenhaga, de la începutul anului trecut.

În Germania, numărul actelor antisemite violente s-a redus de la 76, în 2014, la 37 anul trecut. Printre aceste acte au figurat profanări de cimitire evreiești și agresarea fizică a unui bărbat evreu într-o stație de metrou.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …