NYT a aflat despre așteptările SUA și ale UE de la contraofensiva ucraineană

NYT a aflat despre așteptările SUA și ale UE de la contraofensiva ucraineană

Cu un succes, Occidentul poate lua în considerare întoarcerea și păstrarea teritoriilor de către Forțele Armate ale Ucrainei în interiorul granițelor până la 24 februarie 2022, relatează ziarul.

Artilerie lângă Bakhmut. Foto: Profimedia

Oficialii SUA și UE au subliniat ceea ce ar considera un „succes” pentru contraofensiva ucraineană, dar au recunoscut că împingerea forțelor ruse din teritorii este puțin probabilă, scrie The New York Times sâmbătă .

După cum notează ziarul, Statele Unite și Europa consideră că, acum „depinde mult de rezultat”, iar contraofensiva ar putea deveni un punct de cotitură în conflict. În același timp, „nu există nicio îndoială că noua mișcare militară va influența discuțiile despre sprijinul viitor pentru Ucraina, precum și dezbaterile despre cum să-i garanteze viitorul”, spune ziarul. Potrivit The New York Times, rămâne neclar ce anume vor considera SUA, Europa și Ucraina a fi o contraofensivă „reușită”. În privat, oficialii americani și UE recunosc că „expulzarea tuturor forțelor ruse <...> este puțin probabilă”.

Potrivit ziarului, revenirea și păstrarea teritoriilor de către Forțele Armate ucrainene în interiorul granițelor până la 24 februarie 2022 și o lovitură la viitorul operațiunii speciale pot fi considerate drept un „succes”.

Vineri, președintele rus Vladimir Putin a declarat reporterilor că Forțele Armate ale Ucrainei suferă pierderi uriașe în timpul contraofensivei lor, aceasta este o tragedie, a cărei responsabilitate revine în întregime autorităților de la Kiev. Pe 6 iunie (a doar 3 zile de la declanșarea contraofensivei), ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că în trei zile trupele ruse au respins toate încercările de „ofensiva mult promisă” a Forţelor Armate ale Ucrainei, în timp ce pierderile părţii ucrainene s-au ridicat la 3.715 de persoane, 259 de vehicule blindate, 134 de vehicule, 48 de piese de artilerie de câmp și peste 50 de vehicule aeriene fără pilot (cifre considerate exagerate de către experți).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?