O aplicație duplicat a WhatsApp pune în pericol securitatea conturilor utilizatorilor

O aplicație duplicat a WhatsApp pune în pericol securitatea conturilor utilizatorilor

YoWhatsApp, o aplicație neoficială WhatsApp Android, poate fi folosită de infractori pentru a fura conturile utilizatorilor.

YoWhatsApp apare la căutare în motorul de căutare Google.

Conform publicației de știri de tehnologie și securitatea informațiilor Bleeping Computer :

”YoWhatsApp este o aplicație de mesagerie complet funcțională, care folosește aceleași permisiuni ca aplicația standard WhatsApp și este promovată prin reclame pe aplicații populare pentru Android, cum ar fi Snaptube și Vidmate.

Aplicația include funcții suplimentare față de WhatsApp-ul obișnuit, cum ar fi capacitatea de a personaliza interfața sau de a bloca accesul la chat-uri, făcându-l atrăgător de instalat pentru utilizatori. La o analiză mai atentă, s-a descoperit că YoWhatsApp v2.22.11.75 sustrage datele de acces pentru WhatsApp, permițând actorilor amenințărilor să controleze conturile utilizatorilor.”

Ce spune Jake Moore, Global Cyber Security Advisor pentru ESET despre aplicația YoWhatsApp :

”Aplicațiile false au apărut în magazinele online de aplicații de ani de zile. Din păcate, nu este o noutate faptul că o aplicație este duplicată și ademenește oamenii cu funcții suplimentare care pot convinge utilizatorii să o instaleze și utilizeze pe cea falsă. Cu toate acestea, utilizarea acestei aplicații neoficiale poate dăuna conturilor autentice ale utilizatorilor sau poate chiar preda accesul la conturile acestora fraudatorilor.

Preluarea contului și pierderea de date sensibile sau personale sunt întotdeauna subiecte care îngrijorează pentru că pot conduce ulterior la alte atacuri direcționate. Prin această autenticitate falsă, destinatarii mesajelor cad victime ingineriei sociale și ajung astfel să divulge informații personale și/sau financiare.

Acesta este, de asemenea, un vector de atac inițial comun pentru atacurile cibernetice sofisticate asupra întreprinderilor.Cea mai vulnerabilă categorie care poate fi vizată de descărcarea acestor aplicații sunt tinerii, care pot să nu fie conștienți de pericole. Mai mult decât atât, aceștora poate să nu le pese de riscuri, preferând beneficiile funcțiilor extra în detrimentul securității.

Recomandarea pentru a vă păstra datele în siguranță este evitarea aplicațiilor alternative precum aceasta, iar sfaturile de conștientizare trebuie să fie furnizate cu atenție către tineri prin intermediul colegilor și al platformelor pe care le frecventează.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...