O asociere de constructori turci a ofertat pentru proiectarea şi execuţia unei secţiuni din Autostrada Lugoj-Deva

O asociere de constructori turci a ofertat pentru proiectarea şi execuţia unei secţiuni din Autostrada Lugoj-Deva

O asociere de constructori turci a ofertat luni pentru proiectarea şi execuţia secţiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanţat din fonduri europene. Cele două tuneluri forate care urmează să fie construite între localităţile Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara) vor fi formate din două galerii unidirecţionale, câte una pe fiecare cale de circulaţie", a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.



Antreprenorul care va semna acest contract va trebui să finalizeze în 10 luni proiectarea şi în 28 de luni execuţia, la un preţ estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA.

Complexitatea proiectului, care cuprinde şi primele tuneluri rutiere forate din România ultimilor 30 de ani, a determinat selecţionarea constructorilor în două etape, a subliniat Sorin Grindeanu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”