O autobiografie a legendei filmului american Paul Newman va fi publicată în toamna lui 2022

O autobiografie a legendei filmului american Paul Newman va fi publicată în toamna lui 2022

O carte de memorii recent descoperită despre viaţa legendarului actor de la Hollywood Paul Newman, în care acesta vorbeşte despre faimă, căsătorie şi despre a îmbătrâni cu graţie, urmează să fie publicată în toamna anului viitor, a anunţat miercuri editura Knopf, informează Reuters.

Newman, una dintre cele mai mari vedete ale anilor '60 -'70, a început să-şi scrie memoriile în anii '80 pentru a contracara atenţia neobosită a mass-media asupra lui, a precizat Knopf într-un comunicat.

Actorul nu a publicat o autobiografie înainte de moartea sa, în 2008.

Potrivit Knopf, cartea de memorii, care nu are încă un titlu, prezintă gândurile starului din "Butch Cassidy and the Sundance Kid" despre actorie, regie, căsătoria sa de 50 de ani cu actriţa Joanne Woodward, politică şi celebritate.

Memoriile se bazează pe conversaţiile lui Newman cu prietenul său, scenaristul Stewart Stern.

Stern a vorbit, de asemenea, cu zeci de prieteni şi staruri care au jucat alături de Newman, multe dintre aceste discuţii fiind înregistrate.

Editura Knopf a precizat că transcrierile memoriilor au fost recent descoperite în casa actriţei Joanne Woodward, în vârstă de 91 de ani, şi au fost aprobate pentru publicare de către familia regretatului actor.

Peter Gethers, editorul cărţii, a spus că autobiografia arată o faţă a lui Newman nemaivăzută până acum.

"Nu se fereşte de demonii lui, şi candoarea actorului este pe rând, uimitoare, inteligentă, amuzantă, autocritică şi sensibilă", a spus Gethers într-un comunicat.

Paul Newman, cunoscut pentru ochii săi albaştri pătrunzători, a câştigat un premiu Oscar pentru filmul său din 1986 "The Color of Money" şi a fost nominalizat la Oscar de nouă ori pentru filme precum "Cool Hand Luke" şi "The Verdict".

Un pasionat de maşini de curse, el s-a retras din actorie în 2007 şi a murit în anul următor din cauza unui cancer pulmonar, la vârsta de 83 de ani.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale