O balenă beluga a ajuns în râul Sena, la 70 de kilometri de Paris. Autorităţile din Franţa se chinuie să o salveze

O balenă beluga a ajuns în râul Sena, la 70 de kilometri de Paris. Autorităţile din Franţa se chinuie să o salveze

Publicul este atenţionat să păstreze distanţa faţa de mamiferul care pare să fie subnutrit. Experţii nu îşi pot explica cum acest exemplar de beluga s-a îndepărtat atât de mult la sud de habitatul său natural, potrivit Digi24.

„Provocarea pentru moment va fi să o hrănim, iar apoi s-o însoţim în deplasarea ei spre ocean”, a declarat Lamya Essemlali, de la organizaţia Sea Shepherd Franţa, pentru Reuters. Extragerea balenei din apă nu este o opţiune, potrivit lui Essemlali, fiind o operaţiune prea riscantă.

Autorităţile franceze nu au oferit informaţii despre dimensiunile mamiferului, însă un exemplar adult de balenă beluga poate atinge 4 metri lungime.

În luna mai, o balenă ucigaşă a fost găsită moartă în râul Sena, după ce planul autorităţilor de a direcţiona exemplarul de patru metri lungime înapoi spre mare cu ajutorul stimulilor auditivi a eşuat. Ulterior, experţii au stabilit că balena era grav bolnavă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”