O bretea de pe Podul Grant, închisă ca urmare a lucrărilor de consolidare

O bretea de pe Podul Grant, închisă ca urmare a lucrărilor de consolidare

Breteaua de urcare/coborâre dinspre Calea Griviţei spre Gara de Nord a Podului Grant a fost închisă circulaţiei de luni, după ce Primăria Capitalei a anunţat începerea lucrărilor de reabilitare şi consolidare a podului.

Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va începe lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, la mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii, după ce o expertiză tehnică a indicat că starea tehnică a pasajului este "nesatisfăcătoare".

Circulaţia pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor. Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat, precizează Primăria Capitalei.

Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va executa lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a elementelor de siguranţă rutieră existente (parapeţi metalici). Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive, menţionează PMB.

Lucrări similare vor fi realizate în lunile următoare şi la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restricţii de circulaţie vor fi anunţate). Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei (semnalizarea rutieră provizorie şi semnalizarea rutieră definitivă).

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!